CHL:n puolivälierät riemujuhla tšekkiseuroille

JYP voitti eilen niukasti vieraissa Komenta Brnon ja kohtaa välierissä toisen tšekkiläisen seuran Ocelari Trinecin. Toisessa parissa pelaavat Växjö Lakers ja Bili Tygri Liberec. Välierien ensimmäiset osaottelut pelataan 9. ja 10. tammikuuta ja toiset osat seuraavalla viikolla 16.ja 17. päivinä.

Toisen parin ratkaisut olivat synkkiä sveitsiläisille. SC Bern oli voittanut Växjön maalilla kotonaan, mutta hävisi kahdella vieraissa. Näin sen tie päättyi. Vielä pahemmin kävi ZSC Zürichille, joka oli voittanut Liberecin vieraissa maalilla, mutta hävisi kotonaan samoin maalilla. Lopulta jouduttiin aina voittomaalikilpailuun asti. Martin Bakos ratkaisi sen lopulta vieraille.

Liberec on Tšekin mestari vuodelta 2016 ja oli viime kaudellakin loppuotteluissa, jotka se hävisi kuitenkin suoraan 0–4 Brnolle. Tämä kausi on kuitenkin sujunut heikosti ja joukkue on vasta 11. Extraligassa. Kun ZSC on neljäntenä Sveitsin A-ligassa, niin sen odotettiin hoitavan tilanteen kotonaan.

Växjö johtaa selvästi SHL:ää, joten se on selkeästi suosikki välieräparissa. Nämä joukkueet olivat CHL:ssä samassa alkulohkossa. Växjö voitti kotonaan 6–3 ja vieraissa 4–3 jatkoajalla. Ennen Bernin pudottamista se voitti ensimmäisellä kierroksella Salzburgin.

Ruotsalaisseurat ovat voittaneet kaikki kolme CHL:n mestaruutta. Växjö Lakers on nyt ainoa SHL:n joukkue välierissä, mutta se on suosikki voittamaan finaalin kuudes päivä helmikuuta.

Toinen pari vaikuttaa tasaisemmalta. JYP on kuudes Liigassa, joskin se on CHL:n takia pelannut vähemmän otteluita kuin muut. Trinec on neljäntenä Extraligassa. Ennen Brnota JYP pudotti Tapparan jatkosta. Trinecin pudotuspelivastustajat olivat kumpikin Ruotsista, kun se voitti ensin Malmön ja sitten Brynäsin.