CHL jatkuu huomenna

Suomalaisjoukkueet ovat hyvin erilaisissa tilanteissa, kun CHL jatkuu huomenna. Yksi on varma jatkaja ja yksi on varmasti ulkona. Loppujen kolmen tilanne on tässä välissä.

Alkusarjojen viimeiset kaksi ottelua pelataan huomenna ja ensi tiistaina. Kaikilla viidellä suomalaisjoukkueella on sama vastustaja, joka kohdataan sekä kotona että vieraissa.

Varma jatkaja on A-lohkon Tappara, joka on voittanut kaikki neljä otteluaan. Vastassa on slovakialainen Banska Bystrica, joka tarvitsee välttämättä pisteitä. Se on viimeisenä, mutta sillä on yhä mahdollisuudet jatkoon. Lohkon muut joukkueet ovat saksalainen Grizzlys Wolfsburg ja itävaltalainen Red Bull Salzsburg.

C-lohkossa JYPin tilanne on hyvä. Vastassa on valkovenäläinen Neman Grodo. Yksi piste varmistaa jatkopaikan, ja sen JYP saa varmasti. Lohkon muut joukkueet ovat sveitsiläinen EV Zug ja itävaltalainen Vienna Capitals. Myös Zugille riittää yksi piste.

TPS on kolmantena F-lohkossa ja kohtaa kärjessä olevan Nottingham Panthersin. Lohko on hyvin tasainen, kun brittijoukkueella on kahdeksan, sveitsiläisellä Bernillä ja TPS kuusi sekä tšekkiläisellä Mountfieldillä neljä pistettä. TPS:n tilanne on kuitenkin selkeä: kaksi voittoa vie jatkoon.

B-lohkossa KalPan tilanne on vaikea. Se kohtaa kahdesti norjalaisen Stavanger Oilersin, mutta kaksi kolmen pisteen voittoa riittää jatkoon vain siinä tapauksessa, että ruotsalainen Malmö Redhawks häviää molemmat ottelunsa tšekkiläiselle Kometa Brnolle.

G-lohkonsa tilanne on jatkajien suhteen jo selvä: saksalainen Red Bull München ja ruotsalainen Brynäs IF jatkavat. HIFK kohtaa kahdesti puolalaisen Comarch Cracovian, mutta molemmat ovat jo ulkona. Voittamalla kahdesti helsinkiläiset voivat parantaa suomalaisasemaa ensi kaudella, mutta muuten ottelut pitää pelata vain sen takia, että ne ovat ohjelmassa.