CHL-alku toi HIFK:lle vain minimin

Patrik Carlsson on ollut HIFK:n ykkössentteri CHL:n avauspeleissä. Kuvassa Tampere Cupissa Tapparan Jarno Kärjen kanssa "väännössä". Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK saavutti vain ehdottoman miniminsä vaikeasta CHL-alusta. Yksi piste merkitsee sitä, että ensi viikonloppuna ensin perjantaina Brynäsiä ja sitten sunnuntaina Müncheniä vastaan joukkue on pakkovoittojen edessä.

Sarjataulukko on murheellinen, kun Red Bull Münchenillä on kuusi, Brynäs IF:llä viisi ja HIFK:lla vain yksi piste. Lohkon neljäs joukkue on puolalainen Comarch Cracovia ja se on pisteittä. Mutta muutokset voivat olla myös nopeita. Viikonlopun täysillä pisteillä HIFK nousisi seitsemään pisteeseen, ja sillä olisi lokakuussa jäljellä pelit lohkon ”heittopussia” Cracoviaa vastaan. Voittamalla puolalaiset kahdesti sillä olisi 13 pistettä, jolla jatkopaikka varmistuisi.

Mutta ensi viikonloppuna olisi saatava kuusi pistettä, tai muuten jatkopaikka karkaa.

Avaus näytti hyvältä aina perjantain viimeisellä minuutille asti. Silloin Brynäsin Kevin Clark tasoitti joukkueen pelattua ilman maalivahtia. Samainen Clark ratkaisi sitten pelin voittomaalikilpailussa. Sunnuntaina HIFK sortui liian moniin jäähyihin, mutta toisaalta se hävisi laukaukset selvästi.

Muutamia avainpelaajia puuttui CHL-avausten kokoonpanoista. Puolustuksessa Joe Finley, Juuso Salmi ja Miihkali Teppo eivät olleet mukana. Parit olivatkin aivan samat molemmissa peleissä. Ne olivat Teemu Eronen ja Ryan O’Connor, Oliwer Kaski ja Ville Varakas, Teemu Laakso ja Miro Heiskanen sekä Saku Salmela ja nuori Elias Ulander.

Näistä Heiskanen matkustaa ensi viikolla Dallasiin ja hänen jatkonsa HIFK:ssa onkin aivan auki.

Hyökkäyksestä puuttuivat vakiopelaajista Panu Mieho, Thomas Nykopp ja Mika Partanen sekä uusi pelaaja ruotsalainen Erik Thorell. Omista nuorista Niklas Nordgren ei myöskään pelannut.

Yhtä vaihtoa lukuun ottamatta molemmat pelit käytiin samoilla kokoonpanoilla. Ykkösketjussa olivat Patrik Carlsson ja Joonas Rask. Brynäsiä vastaan toisella laidalla oli Juha Jääskä, mutta München pelissä paikan otti Juhani Tyrväinen. Hän oli Brynäsissä kolmosketjussa Jerry Ahtolan ja Lauri Kulmalan kanssa, mutta Münchenissä Jääskä pelasi tuossa ketjussa.

Kakkosessa olivat Jarkko Malinen laidoillaan Lennart Petrell ja Juha-Pekka Haataja sekä nelosessa Micke Åsten, Teemu Engberg ja Henri Tamminen. Niin Engberg kuin Kulmala ovat vuonna 1991 syntyneitä omia kasvatteja, joista voidaan hyvinkin kuulla jatkossa paljon.

Atte Engren oli maalissa Gävlessä ja tuli kolmanteen erään Münchenissä, jossa Niklas Bäckström pelasi kaksi ensimmäistä erää.