Charles Bertrand: "Olemme löytäneet erilaisia tapoja voittaa"

Ässät kaipaa jatkossakin viime peleissä nähtyjä tehoja Charles Bertrandilta. Kuva: Juhani Liuhala

Ässien menestysmahdollisuuksista tämän kauden SM-liigassa puhutaan vähän, mutta ehkä joukkueen vire kannattaisi huomioida aiempaa paremmin. Ässät porskuttaa runkosarjassa viidentenä, ja tämä viikko toi pistesarakkeeseen maksimaaliset yhdeksän pistettä. Pelaajista moni on vasta löytämässä parasta virettään hieman vaisumpien otteiden jälkeen. Kolmessa edellisessä pelissä osunut Jarno Kärki, ja pitkän maalittoman putkensa lauantaina katkaissut Ville Korhonen ovat esimerkiksi pelaajia, joiden itseluottamus on kasvussa. Ehkä positiivisinta joukkueen kannalta on ollut Charles Bertrandin nouseva vire.

Tammikuu on ollut jo nyt Bertrandille kauden tehokkain. Kahdeksan tämän vuoden ensimmäistä peliä ovat tuoneet ranskalaisen tilastoihin pisteet 5+2. Käyrä osoittaa huomattavasti ylöspäin, sillä ensimmäiset 35 peliä tuottivat kovin odotuksin Ässiin siirtyneelle laitahyökkääjälle tehot 7+5.

"Alkukaudella mietin liikaa ratkaisujani jäällä, mikä hankaloitti reagoimista"

- Meillä on koko joukkueessa tällä hetkellä hyvä tunnetila, minkä avulla olemme saavuttaneet laadukkaita tuloksia. Pysymme otteluissa aika mukavasti omassa pelisysteemissämme, ja kaikki tietävät mitä meidän pitää jäällä tehdä. Pelaaminen on todella hauskaa, Bertrand totesi.

Alkukausi ei ollut sellainen, mitä Bertrand olisi itseltään odottanut. Välillä hänen tekemisessään on ollut nähtävissä tuskastumisen merkkejä, mutta ne tuntuvat olevan ainakin tällä hetkellä historiaa.

- Fiilis on hyvä ja tunnen oloni koko ajan paremmaksi. Ei sitä voi kiistää, että onnistumiset ovat maistuneet maukkailta, ja pelaamiseni menee niiden avulla oikeaan suuntaan. Alkukaudella mietin liikaa ratkaisujani jäällä, mikä hankaloitti reagoimista. Nyt olen pystynyt tekemään asioita enemmän selkärangasta, Bertrand näki.

Tasaisessa SM-liigassa jokainen piste on erittäin tärkeä. Maksimaalinen yhdeksän pisteen viikko on poikkeuksellisen arvokas, sillä piste-erojen kurominen umpeen ei ole ihan yksinkertaista.

"Olemme löytäneet erilaisia tapoja voittaa"

- Viikko oli poikkeuksellisen maukas meille. Ilvestä vastaan nousimme kahden maalin takaa ohi, Pelicansia vastaan taistelimme hyvin puolustusalueella, ja SaiPaa vastaan hallitsimme mielestäni tapahtumia selvästi. Olemme löytäneet erilaisia tapoja voittaa. Se on todella arvokasta jatkoa ajatellen, Bertrand analysoi.

Valmentaja Jyrki Aho on painottanut läpi kauden kovan työnteon merkitystä. Bertrandkaan ei positiivisesta yleistilanteesta huolimatta halua ajatella asioita liian pitkälle.

- Runkosarjaa on vielä paljon jäljellä, eikä ajatuksien saa antaa karata yhtään. Seuraava ottelu on se, mihin meidän pitää aina keskittyä. Tietysti haluamme olla mahdollisimman korkealla taulukossa, mutta asiaa ei voi liikaa miettiä. Hyvä sijoitus tulee yksinkertaisesti sillä, että voittaa riittävästi, Bertrand hymyili.