Bernard jatkaa Ässissä - Korpisalo toivoo lisää jatkosopimuksia ennen joulua

Andreas Bernard seisoo Ässien tolppien välissä myös kahtena seuraavana kautena. Kuva: Juhani Liuhala

Lahden Pelicansin valmentaja Petri Matikainen tokaisi noin viikko sitten, että Ässien maalivahti Andreas Bernardin seuraava askel on NHL. Se askel ei tule todennäköisesti tapahtumaan vielä pariin vuoteen. Italialainen teki nimittäin Ässien kanssa suoran kahden vuoden jatkosopimuksen.

- Maalivahti on aina tosi iso palanen joukkueessa. Andy oli jo viime kaudella erittäin hyvä, ja hän on jatkanut samalla mallilla tälläkin kaudella. Ei nähty mitään syytä, miksei jatkosopimusta voitaisi tehdä, ja tahto oli lisäksi molemminpuolinen. Tavoite on kehittää häntä entisestään seuraavina vuosina, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kertasi.

Nyt eletään sitä aikaa vuodesta, kun pelaajat neuvottelevat aktiivisesti tulevien kausien sopimuskuvioistaan. Ässissäkin neuvottelut ovat toimiston puolella käynnissä.

- Meillä on omien pelaajiemme kanssa aktiivisia keskusteluja käynnissä koko ajan. Bernard oli hyvä ensimmäinen palanen tähän kokonaisuuteen. Haluamme tietysti saada neuvotteluja maaliin mahdollisimman nopeasti, mutta samalla kannaltamme järkevästi, Korpisalo totesi.

Virallisesti pelaajat eivät saisi edes keskustella muiden seurojen kanssa ennen kauden päättymistä, mutta todellisuudessa jo joulukuussa neuvotteluja käydään aktiivisesti moneen suuntaan. Ässät haluaa pitää omista parhaista pelaajistaan kiinni, mutta suoranaisessa tarjouskilpailussa seura jää resursseillaan helposti kakkoseksi.

- Tietyn aikajanan puitteissa näitä asioita on pakko ajatella. Mikäli pelaaja ei ole johonkin päivämäärään mennessä tehnyt jatkosopimusta, kertoo se aina jotain. Vaihtoehtoja pitää siksi olla. Siihen uskon, että saamme vielä tiedotettua sopimusrintamalla lisää positiivisia juttuja, ennen kuin joulupukki tulee vierailulle, Korpisalo hymähti.