Barkovin MM-kisamatka vielä auki - ensimmäinen NHL-vahvistus Leijoniin varmistui

Aleksander Barkovin (oik.) MM-kisamatkan kohtalo on vielä auki. Kuva: Nicholas T. Loverde / All Over Press
Aleksander Barkovin (oik.) MM-kisamatkan kohtalo on vielä auki. Kuva: Nicholas T. Loverde / All Over Press

Florida Panthersin supertähti Aleksander Barkov on kertonut haastattelussa paikalliselle medialle, että hän ei vielä tiedä, aikooko lähteä MM-kisoihin vai ei. Barkov loukkasi olkapäänsä runkosarjan kolmanneksi viimeisessä ottelussa, ja sen parantumisen aikataulu on vielä auki.

Julius Honka lähtee kisoihin

Dallas Starsin puolustaja Julius Honka on vahvistanut lähtevänsä MM-kisoihin. Vuosi sitten Leijonien kolmen parhaan pelaajan joukkoon MM-kisoissa valittu Honka pelasi päättyneellä kaudella NHL:ssä 42 runkosarjaottelua tehoin 1+3.

Hongan joukkuekaveri Esa Lindelliä ei puolestaan todennäköisesti nähdä kisoissa. Lindell kertoi asiasta dallasilaistoimittajalle.

Muille maille tähtivahvistuksia

Vaikka Suomen saldo NHL-vahvistusten on vielä laihahko, on muiden maiden kokoonpanoihin jo varmistunut useita tähtipelaajia.

Kanadan joukkueessa nähdään mm. NHL:n pistepörssivoittaja, Edmonton Oilersin tähtihyökkääjä Connor McDavid ja hänen joukkuekaverinsa Ryan Nugent-Hopkins, tulokkaiden pistepörssin voittanut New York Islandersin Mathew Barzal sekä Jordan Eberle ja useasti MM-kisoissa nähty Buffalo Sabres -sentteri Ryan O'Reilly.

Yhdysvaltain jääkiekkoliitto USA Hockey on puolestaan tiedottanut joukkueensa kapteenin olevan Chicago Blackhawks -tähti Patrick Kane. Blackhawksista myös Alex DeBrincat ja Connor Murphy pukevat tähtilippupaidan ylleen. Myös Detroit Red Wingsin Dylan Larkin sekä, New York Rangersin Chris Kreider sekä Buffalo Sabresin tähtitulokas Casey Mittelstadt ovat vahvistaneet osallistuvansa Tanskan kisoihin.

Muista maista Saksa saa vahvistuksekseen Edmonton Oilersin Leon Draisaitlin ja Tšekki Dallas Starsin Radek Faksan ja Chicago Blackhawksin Jan Ruttan. Ruotsia puolestaan vahvistavat puolustajat Oliver Ekman-Larsson (Arizona Coyotes) ja Adam Larsson (Edmonton Oilers).