Barkov, Laine ja Armia marraskuussa Suomeen – Helsingissä nähdään kaksi NHL-ottelua

Syyskuussa Patrik Laine polki kuntopyörää tutussa Hakametsän hallissa. Ensi syksynä Winnipegin suomalaistähti nähdään tositoimissa Hartwall Arenassa, missä Tapparan kasvatti ei ehtinyt kohdata nuorella liigaurallaan kertaakaan Jokereita. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Suomalaisia kiekkofaneja hemmotellaan marraskuussa kahdella ottelulla, joissa kohtaavat Florida Panthers ja Winnipeg Jets. Panthers ja Jets kohtaavat kahdessa runkosarjaottelussa Hartwall Arenalla Helsingissä. Pelipäivät ovat torstai 1. päivä ja perjantai 2. päivä marraskuuta. Ottelut ovat katsottavissa Viasatin Urheilu-kanavilla sekä Viaplayssa.

NHL-joukkueita on nähty Euroopassa seitsemällä aiemmallakin kaudella, viimeksi tällä kaudella Tukholmassa, kun ruotsalaistähtien värittämät Colorado ja Ottawa kohtasivat Globenissa. 

Nyt kyseessä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun molemmilla joukkueilla on takana jo useampia runkosarjaotteluita Pohjois-Amerikassa.

Kamppailuissa nähdään myös kirkkaana hohtavaa suomalaisväriä, kun Panthersin keskushyökkääjä Aleksander Barkov ja Jetsin laitahyökkääjät Joel Armia ja Patrik Laine pelaavat ensimmäiset Suomen ottelunsa NHL-pelaajina.

– Suomalaisilla jääkiekon ystävillä on nyt loistava tilaisuus kokea NHL:n runkosarjapelit Helsingissä. Pelien arvo joukkueille on huomattavasti suurempi kuin aikaisemmin, sillä kausi on ehtinyt käynnistyä jo lokakuussa ja joukkueet ovat päässet kunnolla vauhtiin. Tämä takaa laadukkaan pelin ja sitä kautta koko tapahtumasta tulee katsojille uniikki elämys. On ylpeydenaihe saada pelit Suomeen ja odotan innolla tulevaa kokemusta, Viasatin kiekkoselostaja Antti Mäkinen iloitsee.

Viasat ja Viaplay tulevat tekemään kattavat lähetykset Helsingin otteluista suorine studiolähetyksineen ja välittävät tapahtumia pitkin viikko verkko- ja some-kanavissaan. 

– NHL on nuorten suomalaistähtien myötä noussut yhä kiinnostavammaksi sarjaksi Suomessa. Patrik Laine ja Aleksander Barkov ovat tämän hetken parhaimpia suomalaispelaajia koko maailmassa ja uskon, että nämä herrat työssään suomalaiset haluavat todellakin nähdä, Viasatin jääkiekkotuottaja Iiro Harjula toteaa.

Ottelulippujen hintahaitari asettuu 89–235 euroon.

– On selvää, että siitä tulee valitettavasti kallista lystiä. Toivomme tietenkin, että perheillä olisi mahdollisuus päästä mukaan kokemaan NHL-huumaa kotimaassaan. Näemme silti, että tämä on aika ainutlaatuinen tilaisuus, kun tällainen massiivinen koneisto ja NHL:n runkosarjan otteluita saadaan Suomeen. Se asettaa myös tietynlaisia rajoja hintoihin, järjestelyistä ison vastuun kantavan Live Nation Finlandin markkinointijohtaja Ansku Karlbom sanoi Ilta-Sanomissa.

Edit: Juttua täydennetty hintatiedoilla klo 19.25