B-nuorten pudotuspelien pistepörssin voittanut Nordgren tähtää seuraavaksi MM-kultaan

Niklas Nordgren pokkasi B-nuorten kultamitalin. Kuva: Miika Arponen
Niklas Nordgren pokkasi B-nuorten kultamitalin. Kuva: Miika Arponen

B-nuorten SM-sarjan kausi huipentui lauantai-iltapäivällä Tampereella SM-finaaliin, jossa kohtasivat Tampereen Tappara ja Helsingin IFK. IFK oli ottelussa pahimmillaan jo kolmen maalin takaa-ajomatkalla.

HIFK:n nimekkäin pelaaja, hyökkääjä Niklas Nordgren pokkasi jo kevään toisen mitalinsa A-nuorten SM-pronssin kaveriksi.

- Ei ollut meiltä paras lähtö peliin, mutta saatiin Tapparan 3-0-maaliin jälkeen pari hyvää taklausta, joista saatiin sitten fiilistä takaa-ajoon. Tiedettiin kyllä, että jos saadaan fiilis päälle, niin kukaan ei pysty pysäyttämään meitä. Sama juttu oli välierissä kärppämatsissa, Nordgren analysoi kultamitali kaulassa.

- Vähän oli alussa fiilis hukassa, en tiedä jännittikö porukkaa vai mitä, mutta ei saatu kaikkea irti itsestämme ensimmäisessä erässä. Ei tällaisia pelejä joka päivä tule, tämä on aika uusi juttu kaikille kuitenkin.

Kauden aikana HIFK:ssa niin edustusta, A- kuin B-nuoriakin edustanut Nordgren teki pelaamissaan viidessä ottelussa tehot 6+7=13, joilla hän pokkasi pudotuspelien pistepörssin voiton. Finaalissakin Nordgren merkkautti tililleen yhden syöttöpisteen 2-3-kavennusosumaan kolmannessa erässä.

- Peli kulki kyllä. Erityisesti Kärppiä vastaan oli hyvä peli, mutta tässä olisi voinut tehdä itsekin, paikkoja oli kyllä. Nyt en saanut itse tehtyä, mutta onneksi muut saivat sitten sisään. Meillä on hyvä joukkue, ja kaikki pystyvät ratkaisemaan pelejä, niin ei se haittaa jos yhdessä pelissä ei uppoa.

Nordgrenin kausi jatkuu vielä alle 18-vuotiaiden MM-leirillä, joka alkaa jo maanantaina Vierumäellä. Mestaruusjuhlat eivät siis pääse venähtämään turhan pitkiksi.

- Maanantaina lähden Vierumäelle MM-leirille. Huominen huilataan, ja sitten sitä kohti. Ei tässä kovin pitkään ehdi juhlia.

Tällä kaudella Pikkuleijonien mukana kahdeksassa ottelussa tehot 4+10 iskenyt Nordgren on nimeämistä vaille varma nimi kisajoukkueeseen.

- Jos sinne päästään, niin ehdottomasti tavoitteena on sielläkin mestaruus. En usko että sinne kukaan lähtee vain pelailemaan, vaan tosissamme lähdetään nostamaan kannua sinnekin.

Final Four -turnauksen otteluita voi seurata ilmaiseksi Leijonat.fi -sivustolta.