Atte Engren tunsi kulmat vanhassa kotikaukalossa

Atte Engren viihtyi vanhassa kotihallissaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto.

HIFK kävi lauantai-iltana pilaamassa turkulaisten juhlat, helsinkiläisvieraat jättivät TPS:n ensimmäistä kertaa tällä kaudella tyystin ilman pisteitä ja latistivat tunnelmaa isäntäseuran 95-vuotisjuhlaottelussa. Hetkittäin IFK:ta olisi voinut melkein luulla kotijoukkueeksi, niin vakuuttavasti vieraat peliä veivät – ja niin selvästi Ari-Pekka Selinin tämänvuotinen ryhmä muistutti välillä viimekautista Selinin TPS:ää.

5–2 -vierasvoiton takuumies oli hänkin turkulaisyleisölle tuttu ilmestys. Atte Engren palasi vanhaan kotihalliinsa ja torjui IFK-maalilla huippuottelun kuin vanhasta muistista. Kevään 2010 TPS-mestari ei tosin aivan äärirajoille joutunut venymään, lauantaitansseissa riitti "ihan jees" -tason esitys. Engren jakoikin auliisti kunniaa edessään raataneille kenttäpelaajille.

– Ei mitenkään tarkoituksella tultu kovaa, mutta tiedostettiin tilanne, että Tepsi on pelannut edellisenä iltana. Pysyttiin perässä ja mielestäni vietiinkin peliä aika isolta osin. Jätkät boksasivat todella hyvin, eikä Tepsi saanut kuin yhden tai kaksi ylivoimahyökkäystä. Pelattiin voittavan joukkueen peliä, hyvä niin, Engren summasi.

Siinä missä TPS kotiutui edellisyön pimeydessä vieraspelistä Lahdesta, HIFK pelasi poikkeuksellisesti lauantaina viikon ensimmäisen ottelunsa. Helsinkiläiset hyödynsivätkin valmistautumisetunsa täydellisesti.

– Meillä oli koko viikko aikaa valmistautua yhteen peliin, mikä on aika harvinaista nykyään. Kävimme Tepsin pelaamisen läpi tarkemmin kuin muut joukkueet tässä vaiheessa, meillä oli ihan joukkuetreenejäkin tätä peliä varten. Se oli varmaan selvä etu meille, Engren myönsi.

HIFK-torjujan hymy oli herkässä onnistuneen iltapuhteen jälkeen. Hän totesi viihtyneensä vanhassa kotihallissaan, kaukalon mittasuhteet ja erikoisuudetkin löytyivät kuin itsestään muistin syövereistä. Engren joutui antautumaan vain kahdesti, kutakuinkin täydellisten laukausten edessä. Näistäkin Ilkka Pikkaraisen laukoma jälkimmäinen osuma tuli aivan loppuhetkillä ottelun jo ratkettua.

– Olihan se kiva tulla tänne, paluu rikospaikalle. Paljon on muistoja tästä hallista, hienoja ja vähemmän hienoja aikoja. Kyllä sitä niin sanotusti tunsi kulmat, muisti paikat kivasti. Toka maali oli vähän turha, mutta sillä ei onneksi ollut väliä, kun omat teki viisi, Engren arvioi.

Lauantain huippuesityksestä huolimatta HIFK:n syyskausi on ollut varsin ailahtelevainen. Atte Engren ei näe suuria ongelmia joukkueen pelaamisessa. Hyvät elementit ovat olleet pelissä läsnä koko alkukauden, kiekollisen pelin tehokkuuden löytyessä tulostakin on alkanut tulla. Se lupaa helsinkiläisten loppuvuodelle hyvää.

– Peli paranee koko ajan, suunta on hyvä. Me pelasimme alkukaudestakin hyviä pelejä, ei vaan saatu voittoja. Ollaan puolustettu hyvin koko ajan, nyt on alettu tekemään tulostakin.