Katso kuvat: Ässälegendat nostettiin pukukopin seinälle – "Jere Seppälä opetteli, keitä seinällä on"

Kari Makkosen, Veli-Pekka Ketolan ja Jari Korpisalon tarkkaavaiset katseet seuraavat porilaisseuran pukukopissa. Kuva: Juha Sinisalo

Jokaisen seuran historiasta löytyy pelaajia, jotka ovat poikkeuksellisen suuria ja tärkeitä persoonia organisaatiolle. Porin Ässät päätti tarttua juhlakaudellaan asiaan niin, että seura laittoi pukukopin seinälle legendatauluja. Kahden maalivahdin, viiden puolustajan ja yhdeksän hyökkääjän kokonaisuuden ovat päättäneet tämän kauden pelaajat.

Jokaisella oli mahdollisuus äänestää omia suosikkejaan.

- Oli hieno huomata, että ulkomaalaispelaajatkin olivat ottaneet selvää asioista ja sukeltaneet historiaan. Siellä oli selvitetty ihan oikeasti, kuka on ollut seuralle tärkeä pelaaja. Tästä olisi tarkoitus tehdä Ässissä jokaisen kauden perinne, missä äänestetään aina legendapelaajia ja muutetaan tauluja tarpeen vaatiessa, markkinointipäällikkö Jaakko Ruusunen kertoi.

Tauluina seiniä komistivat maalivahdit Kari Takko ja Antero Kivelä. Puolustajista kunnian olivat saaneet Antti Heikkilä, Tapio Levo, Pasi Peltonen, Pekka Rautakallio ja Ville Uusitalo. Hyökkääjinä olivat Joel Armia, Arto Heiskanen, Arto Javanainen, Veli-Pekka Ketola, Marko Kivenmäki, Jari Korpisalo, Jari Levonen, Kari Makkonen ja Jaroslav Otevrel.

- Omia suosikkipelaajiani lapsena olivat Korpisalo ja Levonen. Heidän ollessa kaukalossa sattui ja tapahtui melkeinpä aina. Muutaman pelaajan kanssa olen pelannut samassa joukkueessa, ja osa on tuttu enemmän tilastojen kautta. Hienoja pelaajia joka tapauksessa ihan kaikki nimet, nykyryhmän porilainen kapteeni Matti Kuparinen totesi.

Ässien 50-vuotisjuhlakauden teemaan legendataulut sopivat erinomaisesti. Valmentaja Jyrki Ahon mielestä historiaa pitää tuoda esille.

- Ässät on seurana isompi juttu kuin kukaan yksilö siinä. Tämä on hyvä tapa tuoda sitä historiaa esille nykyisille pelaajille. Oli kiva katsoa, kun esimerkiksi puolustaja Jere Seppälä opetteli, keitä seinällä oikein oli.

- Jalkapallossa esimerkiksi Manchester Unitedin kotistadion Old Trafffordin syövereissä historiaa tuodaan esille kaikessa. Täälläkin seuralla on pitkät perinteet ja niistä voi olla ylpeä. Ässät on olemassa myös sen jälkeen, kun kukaan nykyjoukkueesta ei enää ole mukana, Aho näki.

Jokainen pelaaja sai äänestää kymmentä nimeä. Kuparisen listalta seinälle oli päätynyt yhdeksän pelaajaa.

- Kyllä sitä vähän joutui pohtimaan, koska kovia nimiä oli pakko jättää pois. Oman kokemuspohjan ja muistojen avulla valintani tein. Kyllä nuo taulut todella hienoilta seinällä näyttävät, Kuparinen hymyili.

Antero Kivelä, Joel Armia, Tapio Levo, Ville Uusitalo ja Kari Makkonen kuikuilevat luistinten takaa. Markkinointipäällikkö Jaakko Ruusunen oli silmin nähden tyytyväinen uudesta sisustuksesta. Päävalmentaja Jyrki Ahon mukaan pitkien perinteiden pitää näkyä. Matti Kuparinen pääsi muistelemaan, kuinka monen pelaajan kanssa on päässyt samaan kaukaloon. Antti Heikkilä, Arto Javanainen ja Jaroslav Otevrel. Tärkeitä paloja Ässien historiassa. Ville Korhosella ja Mikko Salmiolla on pukukopissa näkyvillä myös heidän omaa kiekkohistoriaansa. Patalogot ja punamusta väritys on Ässien pukukopissa vahvasti läsnä.