Ässissä askelmerkit valmiina tuleviin koitoksiin

Ässissä halutaan antaa palautetta suoraan, mutta rakentavasti. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kärppien ja Tapparan kaudet päättyivät torstaina, mutta esimerkiksi Ässissä valmistaudutaan jo täysillä tulevaan kauteen. Joukkueharjoitukset alkavat 4. toukokuuta.

Seura ilmoitti viimein perjantaina valmennustiiminsä, kun myös Joni Petrell lisättiin virallisesti nimilistaan mukaan. Entuudestaan siinä olivat päävalmentaja Mikael Kotkaniemi, valmentaja Petteri Niittynen ja maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl. Melina Niemi palaa Ässiin henkisen valmentajan tehtäviin. Hän on aikaisemmin ollut seurassa vuosina 2011-2015.

Mitä Ässissä sitten aiotaan tehdä toisin? Mihin harjoittelussa keskitytään ja mitä viime kaudesta opittiin?

- Jääkiekossa bisnes on loppujen lopuksi voittamisessa ja siihen kaiken pitää tähdätä. Valmennustiimi ja joukkue on kuin bändi, joka on yhdessä satoja päiviä vuodessa. Siinä pitää pystyä keskustelemaan asioista rakentavasti. Palautetta pitää pystyä antamaan ja sitä pitää otta vastaan loukkaantumatta, Kotkaniemi analysoi.

- Lähdemme jatkamaan siitä työtä, mihin viime kaudella jäimme. Saimme aika isoja muutoksia läpi pelaamisessa kesken kauden, mutta kokonaisuutta pitää pystyä hiomaan entistä paremmaksi. Viime kausi oli monella tavoin opettava.

Ässillä on edelleen muutama julkaisematon sopimus pöytälaatikossa. Niistä joukkue kertonee ensi viikolla. Pelaajabudjetti on näillä näkymin vähän alle kaksi miljoonaa euroa.

- Tällä viikolla kerrotut Peter Tiivolan ja Aleksi Rekosen sopimukset olivat molemmat kaksivuotisia, ja katseet ovat koko ajan pidemmällä kuin pelkästään ensi kaudessa. Joukkueessa on parhaassa peli-iässä olevia pelaajia, joiden lisäksi mukana on nuoria potentiaalisia kavereita hakemassa paikkaa edustuksesta, urheilujohtaja Jari Korpisalo kertoo.

Ässissä ei ole erikseen fysiikkavalmentajaa, vaan valmennustiimi hoitaa tämän puolen. Se on myös asia, missä seurassa ei viime kaudella parhaalla tavalla onnistuttu. Kauden aikana olleista lukuisista loukkaantumisista osa olisi ollut vältettävissä erilaisella harjoittelulla. Saman ei haluta toistuvan.

- Ei kyse ole mistään rakettitieteestä, vaan pystymme hoitamaan fysiikkaharjoittelun tämän tiimin kanssa. Samalla valmennus voi olla koko ajan joukkueen lähellä. Kaiken keskiössä on yksilöiden vieminen eteenpäin ja heidän kehittämisensä parhaalla mahdollisella tavalla. Se on tämän päivän jääkiekossa tärkein asia ja siihen mekin pyrimme, Kotkaniemi sanoo.