Ässien ykköstykkien ruuti märkää

Maalinteko on jääkiekossa olennainen osa voittavaa pelaamista. Mikäli joukkue ei saa syystä tai toisesta kiekkoa tasaisesti verkon perukoille, tulevat ongelmat olemaan poikkeuksellisen isoja. Ässien taivaalle on kertynyt jo kasa synkkiä pilviä, vaikka kausi on vasta alkuvaiheessaan. Kahdeksan tehtyä maalia kuuteen otteluun on surkea määrä. Sen takia joukkueen sijoitus on nyt viimeinen.

Niko Ojamäki 0+0, Matti Kuparinen 0+0, Arttu Ruotsalainen 0+0, Ville Korhonen 0+2 ja Jussi Makkonen 0+2. Siinä saldoa Ässien kahdessa ensimmäisessä ketjussa tahkonneilta pelaajilta. Patapaitojen kannalta oli tärkeää, että Charles Bertrand sai tiistaina Jukureita vastaan kaivattuja onnistumisia, mutta edelleen hyökkäys on kokonaisuudessaan poikkeuksellisen tylsä. Kaikki kunnia hyvin pelanneelle Simon Suorannalle, mutta ei hän voittavassa joukkueessa olisi kuuden kierroksen jälkeen kultakypärä.

"Ihmeisiin saa toki uskoa, mutta järkevää se ei välttämättä ole"

Kolmas erä Jukureita vastaan kertoi nykytilanteesta paljon. Ässät piti kiekkoa lähes koko erän, kun Jukurit vetäytyi kuoreensa. Tämän seurauksena laukauksia ja maalipaikkoja olisi pitänyt tulla huomattava määrä. Ei tullut. Jukurien maalivahti Sami Rajaniemi torjui päätöserässä vain viisi kertaa. Ässien laukaukset menivät suurimmaksi osaksi ohi maalin, tai sitten ne eivät päätyneet edes maalille asti. Syötöt olivat enemmän huonoja kuin hyviä.

Nykyisessä tilanteessa Ässät kaipaisi kipeästi vahvistusta hyökkäykseensä. Jarno Kärki on sivussa tositoimista jopa pari kuukautta, mikä on patapaidoille valtava kolaus nimenomaan hyökkäyspelaamisen kannalta. Pelaajabudjetti on virallisten puheiden mukaan käytetty, mutta seurassa kannattaisi ainakin harkita summan lisäämistä laadukkaan hyökkääjän verran. Tietysti toimistolla voidaan myös laittaa kädet ristiin ja toivoa, että Dallas-yhteistyö toisi Poriin lähes ilmaisen ja laadukkaan nimen. Ihmeisiin saa toki uskoa, mutta järkevää se ei välttämättä ole.

Paljon voi tietysti vielä muuttua, mutta nykyisellä hyökkäyspelaamisella kaudesta on tulossa Porissa äärimmäisen pitkä ja synkkä.