Ässien toimitusjohtaja Perttula jännittää seisomakatsomossa – ja iloitsee, että Lukon Ramstedt pääsee osalliseksi tunnelmasta

Ässien toimitusjohtaja Eeva Perttula oli fanien joukossa seisomakatsomossa seuraamasssa ottelua. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vuosi sitten Ässien toimitusjohtaja Eeva Perttula hehkutti mikroblogipalvelu twitterissä Ässien Ilves-säälipleijariavauksen tunnelmaa huikeaksi ja vieläpä kauden parhaaksi.

Se sai sanavalmiin somekeskustelija Teemu Ramstedtin kuittaamaan ja kummastelemaan, miten moinen voi olla mahdollista, kun väkeä on vain 3645.

Perttula esitti tuolloin twitterissä Ramstedtille avoimen kutsun toivottamalla hänet Isomäkeen.

– Joo, olen pelannut siellä, kun siellä on ihan oikeasti halli täynnä ja huikea tunnelma, KHL:n Amur Habarovskia tuolloin edustanut Ramstedt vastasi vuosi sitten.

Tiistaina Perttula muisteli tuota keskustelua hymyssä suin.

– Se oli ensi kosketukseni kyseiseen henkilöön. Sen jälkeen ”Ramun” kanssa on kyllä twitterissä väitelty.
– Hienoa, että hän saa nyt itse kokea tämän ensimmäisen playoff-kierroksen ensimmäisen ottelun tunnelman, Perttula myhäilee – eikä vielä haastatteluhetkellä tiedä, että juuri Ramstedt avittaa Lukon voittotaisteluun mukaan pohjustamalla Lukon päätöserän 2–1-kavennuksen.

Satakunnan playoff-derby veti tiistai-iltana Porin Isomäkeen yli 5000 katsojaa.

Ja mikäpä oli myhäillessä, sillä tiistai-illan Lukko-ottelua seurasi Isomäen illassa 5047 katsojaa. Se on maakunnan nimen mukaisesti satakunta katsojaa enemmän kuin Ässien yleisökeskiarvo oli hyvin vetäneessä runkosarjassa.

Väenpaljoudelle sietää nostaa hattua. Normaalisti pudotuspelien avaus ei ole yleisömagneetti missään päin Suomea.

Erätauolla seisomakatsomossa on selvästi väljempää kuin pelikellon käydessä. Eeva Perttulan edustustehtävät ajoittuvat yleensä ennen ottelujen alkua. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto


Perttula jännitti Satakunnan derbyä tutulla paikallaan seisomakatsomon keskellä.

– Siellä saa iloita, itkeä ja tsempata, Perttula perusteli seisomakatsomon vetovoimaa.

– Tänään kyllä olen katsonut, että yleisö on ollut todella hyvin mukana kaikkialla katsomossa, hän kiitteli.

Liigan ainoalla naistoimitusjohtajalla on katsomopaikkansa valinnalle toinenkin perustelu.

– Koska en jääkiekosta mitään ymmärrä, saan keskittyä siellä jännittämiseen, kannattamiseen ja tunnelmaan. Edeltäjäni Jukka Hirsimäki sanoi, että hän ei pystynyt seuraamaan siellä pelejä, mutta se on ymmärrettävää. Hän tunsi lajin ja substanssia oli pelitapahtumien seuraamiseen eri lailla kuin minulla.

Tiistai-ilta ei ole paras päivä houkutella isoa yleisömassaa kiekkokatsomoon, mutta 

– Varmistimme playoff-paikan jo 3. maaliskuuta. Silloin oli auki vain se, milloin pelataan ja ketä vastaan. Kun päivä ja vastustaja selvisi, aloimme myyntirummutuksen.

– Kyllähän Lukko tuo runsaan lisän, kiitos heille.