Ässien tavoittelema sentteri jäi Helsinkiin - Jokerit kiinnitti Niemen ja Mäen sekä tukun nuoria

Mika Niemi suojaa jatkossakin kiekkoa KHL-kaukaloissa Jokerien paidassa. Kuva: Jukka Rautio

Hyökkääjät Mika Niemi ja Tomi Mäki jatkavat Jokereissa myös kaudella 2018-19. 

Niemi, 30, pelasi toisen kautensa jokeripaidassa ja iski 41 runkosarjapeliin 4+7=11 pistettä. Pudotuspeleissä keskushyökkääjä teki kymmeneen peliin 1+3=4 pistettä. Porilaissentterin sopimus sisältää myös option kaudesta 2019-20. 

Satakunnan Kansa kertoi tammikuussa, että Ässät tavoitteli omaa kasvattiaan ensi kauden joukkueensa ykkössentteriksi, mutta jo tuolloin näytti, että Niemi jatkaa Jokereissa. Parhaillaan Niemi on mukana Leijonien MM-leirityksessä. 

- Niemi on jokeriaikanaan kehittynyt vahvemmaksi KHL- ja maajoukkuepelaajaksi, jonka suoritukset ovat olleet nousujohteisia. Hän pelasi hyvät pudotuspelit tänä keväänä ja osoitti olevansa parhaimmillaan tärkeimmissä peleissä. Niemi on ollut joukkueelle tärkeä palanen kahden suunnan pelissä ja alivoimalla, Jokereiden GM Jari Kurri kommentoi seuran nettisivuilla.

Mäki, 34, esiintyi 23 runkosarjaottelussa ja sai vastuuta yhdessä playoff-kamppailussa. Hän on pelannut kaikki 14 kauttaan Suomessa Jokereissa. 

- Mäki on luotettava pelaaja, joka tekee valtavan määrän töitä joukkueen eteen. Hän on esimerkillinen urheilija, joka täyttää ruutunsa päivästä toiseen. Hienoa, että hänen pitkä jokeritaipaleensa saa edelleen jatkoa, Kurri kuvaili. 

Kahden suunnan sopimukset Jokerit on solminut maalivahtien Juho Ratilaisen ja Eetu Mäkiniemen, puolustaja Nico Nurmikannan, Santeri Hatakan ja Roope Reinin sekä hyökkääjien Erik Embrichin, Joona Monton ja Aleksi Halmeen kanssa.  

Ratilaisen, Mäkiniemen, Nurmikannan, Hatakan ja Embrichin sopimukset ovat jatkosopimuksia. Monto siirtyy Jokereihin Mestiksestä SaPKosta, Halme TuTosta ja Reini TPS:n A-nuorista. 

Osa kahden suunnan sopimuksen omaavista pelaajista pelaa tulevalla kaudella Kiekko-Vantaan Mestis-ryhmässä ja Jokereiden A-nuorten joukkueissa.