Ässien Korpisalo paluumuuttaja-Kärjestä: Tiedämme, että Jarno pystyy tekemään tulosta tässä sarjassa

Paluu tuttuun patapaitaan. Jarno Kärki on iskenyt kolmella edelliskaudella Ässille 12, 17 ja 13 maalia. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässät vahvisti solmineensa Tapparasta lähtöpassit saaneen Jarno Kärjen kanssa  loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen.

Ässät ottaa oman kasvattinsa avosylin vastaan, eikä muistele loikkaa Tapparaan pahalla.

– Tiedämme, että Jarno pystyy tekemään tulosta tässä sarjassa. Hänen vapautuessaan oli ilmiselvää, että haluamme huippupelaajan takaisin. Mahtavaa, että oma kasvattimme valitsi Ässät tässä kohtaa, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kommentoi.

Kärki on kolmen viimeisen Liigakauden aikana iskenyt yhteensä 42 maalia. Viime kaudella Ässissä Kärki pelasi 42 ottelua tehoin 12+15 =27.

Alkukausi Tapparassa oli Kärjelle vaikea; 19 ottelua tuottivat vain tehot 0+1. Ainoa liigapiste syntyi kauden avausottelussa Ilvestä vastaan. Tapparan ykkösketjun keskellä pelannut Kärki pohjusti Otso Rantakarin 3–0-maalin ylivoimalla. Sen jälkeen ylivoima-aika kuihtui ja vastuu väheni.

Lopulta porilaishyökkääjä ei mahtunut kaikissa kirvesrintojen otteluissa pelaavaan kokoonpanoon. 

CHL:ssä tahti oli parempi. Seitsemässä ottelussa Kärki teki kaksi maalia. Hyökkääjistä vain kolmen maalin miehet Kristian Kuusela, Juhani Jasu ja Jere Karjalainen onnistuivat useammin. 

Ässien tiedotteessa Kärki kertoo olevansa erittäin luottavainen, että tehoja tulee taas tutussa seurassa.

– Tunnelmat vaihtuivat tuskaisesta ja turhautuneesta suureen innostukseen. Oloni on erittäin luottavainen, kroppa on kunnossa ja uskon saavani itsestäni parhaan irti hyvässä ja tutussa ympäristössä.

– Porissa on mahtavaa pelata. Odotan ensimmäisiä otteluita suurella innolla, Kärki kommentoi.

Vielä toukokuun lopussa eli kesän treenijakson alkuvaiheissa Tapparan tekeminen näytti valoisammat puolensa.

–  Muutaman viikon olen täällä jo ollut, ja on kyllä vastannut odotuksia. Todella kova vaatimustaso, harjoitellaan kovaa mutta fiksusti ainakin minun henkilökohtaisiin tarpeisiini nähden. Pelaajalle se ykkösjuttu kuitenkin on se, että pystyy tavoittelemaan niitä omia rajojaan ja kehittymään pelaajana, Kärki kommentoi kesän korvalla.