Näkökulma: Ässien juhlakaudesta jäi jossiteltavaa - loukkaantumiset suurimpien unelmien esteenä

Kärpillä riitti enemmän miehiä kuin Ässillä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässien 50-vuotisjuhlakausi päättyi keskiviikkona, kun joukkue putosi Oulun Kärpille puolivälieirssä. Oliko kausi onnistunut vai pettymys?

Seura satsasi materiaaliinsa juhlakaudellaan hyvän määrän rahaa. Kokoonpano oli Ässien mittapuulla laadukas ja ukkoa oli pukukopissa niin paljon, ettei kaikille tahtonut riittää siellä omaa istumapaikkaa. Siitä huolimatta hyökkääjät meinasivat loppua pudotuspeleissä. Loukkaantumisia oli yksinkertaisesti niin paljon. Hyökkääjistä Mikko Salmio, Sami Lähteenmäki, Simon Suoranta, Jouka Juhola, Tuomas Huhtanen ja Philip McRae olivat kaikki sivussa Kärppiä vastaan. Viimeisestä pelistä putosi lisäksi kapteeni Matti Kuparinen.

McRae otettiin mukaan päätöspeliin noin viiden viikon sairaslomalta. Pelaaminen oli juuri sen näköistä. Suorantaa yritettiin peluuttaa sarjan neljännessä pelissä, mutta jalka petti uudelleen puolessatoista erässä. Muutama kokoonpanossa ollutkin oli siellä puolikuntoisena.

Ässillä oli jokaisessa ottelussa Kärppiä vastaan mahdollisuutensa, mutta viimeistely petti patapaidat. Kiekkoa joukkue ei saanut maaliin lähellekään riittävällä prosentilla.

Hyvin nelosketjussa pelanneet Matti Lamberg ja Niklas Appelgren eivät pystyneet tuomaan tehoja ylempiin ketjuihin. Heihin Ässien oli pakko turvautua, koska muitakaan paikkaajia ei enää ollut. Ellei McRae olisi Oulussa pelannut, olisi nelosketjun laiturina porskuttanut puolustaja Juuso Walli.

Tappio Kärpille ei ollut kaikki asiat huomioiden Ässille mikään valtava takaisku, vaikka se luonnollisesti pettymys seuralle onkin.

Joukkueen tavoite oli päästä puolivälieriin, ja sinne Ässät pääsi. Taloudellisesti seura yltänee nollatulokseen tai ainakin hyvin lähelle sitä. Plussan puolellekin lukemat voivaty vuodesta jäädä.

Ässien juhlakautta tullaan muistelemaan Porissa tulevaisuudessa yhden kysymyksen kera. Mitä jos?

Siihen kysymykseen ei koskaan tulla saamaan vaustausta, mutta terveenä joukkue olisi ollut huomattavasti nykyistä vaikeampi kaadettava.