Ässät tuloksekas harjoituspeleissä - Aho vaatii silti omiltaan enemmän

Ässien ja Ilveksen välinen ottelu ei tarjonnut katsojille paljoakaan. Toisen kerran tällä viikolla joukkueiden yhteenotto päättyi Ässien voittoon lukemin 2-1 (1-1, 0-0, 1-0). Porilaisten maaleista vastasivat Juha Kiilholma ja Jarno Kärki. Ilveksen ainokaisen laukoi Mitch Wahl. Ässien valmentaja Jyrki Aho ei voitosta huolimatta ollut erityisen tyytyväinen omiensa tekemiseen.

- Ei pystytty pelaamaan sillä tavalla kuin olisimme halunneet. Tekeminen ei ollut ihan siellä, missä sen liigan alkaessa pitäisi olla. Kävimme jo asioita läpi pukukopissa, ja koko ajan opitaan lisää. Ihan kaikkia osa-alueita meidän pitää edelleen parantaa, Aho totesi.

"Harjoituspelien taso ei enää riitä mihinkään, kun ryhdytään tappelemaan tärkeistä pisteistä"

Ässät ei ole harjoituskaudella pelannut erityisen näyttävästi, mutta voittoja joukkue on onnistunut kaapimaan siitä huolimatta. Seitsemästä kokopitkästä ottelusta Ässät voitti peräti kuusi.

- Määrä kertoo siitä, että joukkue on valmis taistelemaan tuloksen eteen. Puolustuspelaamisemme on kokonaisuutena ollut ihan hyvää. Olemme ansainneet peleissä mahdollisuuden tapella voitoista, Aho näki.

- Kamppailukovuus nousee kuitenkin ihan eri tasolle, kunhan runkosarja pyörähtää käyntiin. Siihen meidän pitää olla valmiita. Harjoituspelien taso ei enää riitä mihinkään, kun ryhdytään tappelemaan tärkeistä pisteistä.

"Vastuu jaetaan tekemisen tason mukaan"

Ässien kokoonpanosta puuttui loukkaantumisen takia sivussa ollut Charles Bertrand. Ottelun toisen puolikkaan aikana puolustaja Juho Tommila ei enää kaukalossa käynyt, mutta tässä tapauksessa kyse ei ollut loukkaantumisesta.

- Mitään vammaa ei kenellekään tullut, vaan vastuu jaetaan tekemisen tason mukaan. Meidän pitää ennen kauden alkua katsoa pelaajien rooleja tarkemmin. Jotain muutoksia niihin voi edelleen tulla, Aho paljasti.