Ässät nostamassa pelaajabudjettiaan - Jari Korpisalo hakee edelleen vahvistuksia jokaiselle pelipaikalle

Jari Korpisalon mukaan ratkaisut Ässien optiopelaajien jatkoista tehdään myöhemmin. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässien kausi päättyi noin kaksi viikkoa sitten pettymykseen, kun Tampereen Ilves lähetti patapaidat kesälomalle villi kortti -kierroksen ratkaisevan ottelun jatkoerässä. Nyt suurimmat pettymyksen palaset on nieleskelty, ja toimistolla on ollut aikaa analysoida kausi. Urheilujohtaja Jari Korpisalo on edelleen harmissaan siitä, miten sesonki loppui.

- Isossa kuvassa kausi oli ihan positiivinen, mutta parannettavaakin tietysti jäi. Tavoitteena oli päästä puolivälieriin asti, joten pettymys oli ja on edelleen suuri, koska matka jäi kesken. Koen, että meillä olisi ollut ihan realistinen mahdollisuus pärjätä kahdeksan parhaan joukossakin, Korpisalo kiteytti.

”Sellainen viesti on minulle annettu, ettei pelaajabudjetti laske, vaan pikemminkin päinvastoin”

Pelillisesti Korpisalo oli tyytyväinen joukkueen sitoutumiseen ja puolustuspelaamiseen.

- Viisikkona tekeminen oli omassa päädyssä hyvää lähes koko ajan. Maalinteko oli pääasiassa nihkeää, ja viimeiset viikot olivat kokonaisuutena meille vähän vaikeat. Sitä on mietitty, että miksi näin pääsi käymään. Loppuvaiheessa nähtiin todella huonojakin pelejä, mutta ryhtiliike tuli heti seuraavalla kierroksella. Pelkät loukkaantumiset eivät yksistään tuota selitä, Korpisalo pohti.

Maalinteon heikkous on asia, mihin Ässät lopulta kaatui ehkä kaikkein eniten. Voisi ajatella, että tämän ongelmakohdan korjaaminen näkyy tulevan joukkueen rakennuksessakin jollain tavalla. Pelaajabudjetti ei tule ainakaan laskemaan. Päättyneellä kaudella se oli 1.8 miljoonaa euroa.

- Sellainen viesti on minulle annettu, ettei pelaajabudjetti laske, vaan pikemminkin päinvastoin. Juuri tällä hetkellä yritetään kasata saman hintaluokan joukkuetta, mutta pelaajabudjetin kasvattaminen on täysin mahdollista. Varmasti pystytään siirtomarkkinoilla reagoimaan mahdollisuuksiin, jos sellaiseen on tarve, Korpisalo puntaroi.

"Laadukkaita ja sopivia pelaajia yritämme löytää meidän juttuumme"

Vielä Ässät ei ole julkaissut ainuttakaan uutta sopimusta, mutta niitä pöytälaatikossa luonnollisesti on. Ainakin hyökkääjät Sami Lähteenmäki, Mikko Salmio ja Matti Lamberg ovat saapumassa Poriin. Lisäksi puolustaja Kristian Tuohilampi ja maalivahti Henri Kiviaho kantavat päällään Ässien paitaa ensi kaudella. Haussa on silti edelleen lisäpalasia joka puolelle. Ainoastaan maalivahtitilanne lienee lopullisessa muodossaan.

- Ryhmän rakennus on edennyt mielestäni ihan mukavasti ja aikataulussa. Edelleen etsimme pelaajia jokaiselle pelipaikalle. Laadukkaita ja sopivia pelaajia yritämme löytää meidän juttuumme. Neuvotteluja on parhaimmillaankin käynnissä, Korpisalo paljasti.

Ässien leirissä on myös pari pelaajaa, joiden sopimuksessa on optio ensi kaudesta. Maksim Matushkin ja Arttu Ruotsalainen ovat tällaisia nimiä. Päätökset heidän jatkoistaan tehdään myöhemmin.

- Lopulliset päätökset tehdään, kunhan pelaajien kanssa on keskusteltu ja käyty asioita läpi. Meidän suunnalta mielenkiinto on olemassa optioiden käyttämiseen, mutta katsotaan tilannetta myöhemmin, kunhan pelaajien omat mielipiteet on ensin kuultu, Korpisalo totesi.