Ässät kotiutti Sakari Salmisen pitkällä sopimuksella

Sakari Salminen saa seuraavaksi vetää ylleen tutun Ässien pelipaidan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Porin Ässät löi maajoukkuetauolla kovat kortit pöytään juhlakautensa kunniaksi. Ensin seura kotiutti Tapparasta Jarno Kärjen, ja nyt oli Sakari Salmisen vuoro.

Salminen tuli kuluvalla viikolla vapaille markkinoille, kun hän purki sopimuksensa KHL-seura Moskovan Dinamon kanssa. Lauantaina Ässät tiedotti, että porilaishyökkääjän ura jatkuu punamustassa paidassa.

Salminen on solminut sopimuksen, joka ulottuu kevääseen 2020 saakka. Sopimukseen on kirjattu ulkomaanpykälä kaudelle 2019-20.

- Mahdollisuus tuli eteen kotiuttaa oma huipputason kasvatti, niin tietenkin meidän piti toimia. Sopimus Saken kanssa oli lähellä jo kesällä ja nyt lähdimme neuvottelemaan siitä, mihin viimeksi jäimme, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kommentoi tiedotteessa.

Salmisen piti alkuperäisen sopimuksensa mukaan pelata kuluva kausi Jokerien KHL-miehistössä, mutta osapuolet purkivat sopimuksen jo kesällä. Salminen keskusteli paluusta porilaisseuraan, mutta päätyi lähtemään uudelle KHL-keikalle.

Dinamon paidassa pelatut 18 ottelua antoivat tehomerkinnät 2+6=8.

- Asiat eivät lopulta menneet Moskovassa, kuten odotin. En mielestäni pelannut huonosti, mutta kaiketi siellä vaaditaan ulkomaalaispelaajalta parempaa pistekeskiarvoa, Salminen kommentoi.

Salminen, 29, on nähty liigakaukaloissa viimeksi kaudella 2012-13. Tuolloin hän edusti KalPaa ja keräsi 54 ottelussa pistesaldon 26+29 =55.

- Kun mahdollisuus palata Ässiin tarjoutui, päätös oli lopulta helppo tehdä. Viime vuosina sarjat ja joukkueet ovat vaihtuneet tiuhaan ja kun molemmat osapuolet halusivat pidempää sopimusta, oli helppo sitoutua Ässiin. Tavoitteena on saada rauha oman tekemiseen pidemmän sopimuksen kautta, Salminen kuvailee.