Ässät etsii tällä hetkellä ensisijaisesti uutta puolustajaa

Ässien valmentaja Jyrki Aho pohtii pelillisten asioiden ohessa uusia pelaajahankintoja. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Porin Ässien viime viikko oli joukkueelle pisteellisesti täydellinen. Tällä viikolla asia korjattiin sillä, ettei joukkueen laariin päätynyt ainuttakaan lisäpistettä kolmesta pelistä. Maalinteko on ollut viime aikoina yksi Ässien suurimpia ongelmakohtia, mutta tällä hetkellä seura etsii silti riveihinsä pääasiassa uutta puolustajaa.

"Kriteereitä täyttäviä pelaajia ei ihan joka paikassa ole"

- Meillä on pudonnut puolustuksesta pelaajia pois loukkaantumisten takia, ja sinne etsimme eniten uutta vahvistusta. Totta kai haussa on mahdollisimman monipuolinen pelaaja, joka pystyisi tuomaan apua myös hyökkäyspelaamiseemme ja ylivoimaamme. Sellaiset puolustajat vain maksavat edelleen aika paljon, eikä kriteereitä täyttäviä pelaajia ihan joka paikassa ole, valmentaja Jyrki Aho valaisi.

Sekään ei ole mahdotonta, että Ässät hankkii riveihinsä vielä puolustajan ja hyökkääjän.

- Se riippuu tietysti siitä, millaisella hinnalla pelaajia on mahdollista meille saada. Tämä on ammattilaissarja, ja hintapyynnöt ovat ulkomailta edelleen isoja. Hankinta hyökkäyspäähänkin on mahdollinen, mutta puolustajaa etsimme tällä hetkellä ensisijaisesti, Aho paljasti.

Tuloksellisesti Ässät putosi tällä viikolla korkealta. Nollan pisteen kokonaisuus ei ollut todellakaan sitä, mitä joukkueella oli mielessä. Ahon mukaan esitykset kaukalossa eivät parin viikon sisällä heittelehtineet toisistaan huomattavaa määrää, mutta moni pomppu meni Ässien kannalta väärään suuntaan.

"Kokonaispakettimme on mielestäni edelleen ihan hyvällä mallilla"

- Marginaalit ovat tämän kauden liigassa todella pieniä. Sport onnistui meitä vastaan iskemään paikoistaan hurjalla prosentilla osumia. Me emme puolestaan tässä heitä vastaan onnistuneet. Kokonaispakettimme on mielestäni edelleen ihan hyvällä mallilla, vaikka tappioita viikon aikana kolme tulikin, Aho analysoi.

Lauantaina Ässät sortui parissa tilanteessa hölmöilyyn, mutta loppujen lopuksi virheitä ei tullut hurjaa määrää. Sport vain oli viimeistelyssään sellaisella tasolla, missä joukkueet eivät ihan aina ole.

- Mikäli pelaajamme esimerkiksi jossain tilanteessa vahingossa kaatuu, niin ei siinä kauheasti voi häntä syyttää tapahtuneesta. Sellaista sattuu aina välillä. Tärkeintä olisi se, että näiden virheiden jälkeen pystyisimme nollaamaan tilanteen mahdollisimman nopeasti. Nyt sen kanssa on ollut vähän hankaluuksia, Aho kiteytti.