Antti Niemen matka jatkuu - nyt tie vie Floridan lämpöön

Antti Niemen maalikeskiarvo Pittsburgh Penguinsissa oli vaatimaton 7,50. Kuva: Mark LoMoglio/All Over Press

Suomalaismaalivahti Antti Niemen matka NHL-maailmassa jatkuu. Nyt hän on Florida Panthersin mies.

Panthers poimi Niemen itselleen waivers-listalta, jonne hänet oli maanantaina pysäköinyt Pittsburgh Penguins.

Panthers on Niemelle jo kolmas NHL-seura muutaman kuukauden sisään. Viime kaudella hän edusti Dallas Starsia, joka osti kesällä miehen sopimuksen ulos.

Penguins pestasi suomalaisvahdin vapaana agenttina ja päästi maalilleen lopulta kolmesti. Niemen tilastot ovat surulliset, sillä kamppailussa hän joutui kaivamaan kiekon verkostaan peräti 16 kertaa.

Hänen torjuntaprosenttinsa oli 79,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 7,50.

Pittsburgh Penguinsin GM Jim Rutherford pahoittelee STT:n jutussa, että joukkueen kakkosmaalivahdille Antti Niemelle jaettiin kolme kertaa huonot kortit ja muut pelaajat eivät juurikaan auttaneet häntä siinä tilanteessa.

Rutherford viittaa siihen, että Niemi ehti pelata vain kolme ottelua ennen kuin seura laittoi hänet siirtolistalle maanantaina. Kaikki ottelut olivat jälkimmäisiä peräkkäisinä päivinä pelatuista kahdesta ottelusta.

- Osa kakkosmaalivahdin roolia on pelata peräkkäisistä otteluista jälkimmäinen, ja se ei ole mitenkään ihanteellinen tilanne. Mutta se on osa kakkosmaalivahtina olemisen haastetta, valmentaja Mike Sullivan pohti maanantaina harjoitusten jälkeen STT:n haastattelussa.

Kaikkiaan Florida Panthers on 34-vuotiaalle Niemelle jo viides NHL-seura. Aiemmin hän on edustanut Chicago Blackhawksia ja San Jose Sharksia. 

Keväällä 2010 hän juhli Blackhawksin kanssa Stanley Cupia.