Antti Lehtonen torjui paljon, mutta palkinto jäi saamatta

Antti Lehtonen torjui Porissa 41 kertaa, mutta voittoon asti sekään ei riittänyt. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Porin Isomäki Areena ei ole pudotuspeleissä ollut vastustajan maalivahdille koskaan helppo paikka. Sulamisiakin on tämän seurauksena nähty. Ilveksen maalilla torjuva Antti Lehtonen pelasi erinomaisen runkosarjan, sitä ei kiistä kukaan. Kysymysmerkkejä hänen hermojensa pitävyydestä leijui kuitenkin ilmassa ennen villi kortti -kierroksen avausottelua. Lehtonen oli joukkueensa parhaimmistoa keskiviikkona, ja minkäänlaista hermoilua ei otteissa näkynyt. Hän poimi muutaman loistavan torjunnan, ja kaikkineen hän venyi kiekon eteen 41 kertaa. Silti se kaikkein tärkein, eli voitto jäi ottamatta.

- Ei jäänyt mitään käteen, kun peli hävittiin. Ei siinä mikään muu merkitse. Nähtiin kuitenkin se, ettei meidän pidä mihinkään mahdottomaan yltää, että voimme sarjan voittaa, Lehtonen pohti.

Yleisö yritti tasaisesti psyykata maalivahtia huutamalla hänelle kaikenlaisia mukavuuksia. Otteissa rämä ei näkynyt, eikä Lehtonen ainakaan myönnä asian vaikuttaneet.

- Samaa kiekkoa täällä pelataan kuin runkosarjassakin. En ole mikään jännittäjätyyppi, enkä minä ehtinyt kauheasti kuuntelemaan, mitä katsomosta huudettiin.

Jatkoerässä tullut ratkaisumaali jäi luonnollisesti harmittamaan Lehtosta.

- Yritin torjua kiekkoa kilvellä kulmaan, mutta se osui jotenkin suoraan Ässien pelaajaa rintaan. Kiekko katosi hiukan näköpiiristäni, kun se osui keskelle paidassa olevaa patalogoa. Tosi harmittava osuma, Lehtonen näki.

Ilveksen kannalta tilanne on nyt yksinkertainen. Ellei joukkue voita kahta seuraavaa peliä, alkaa toisen tamperelaisjoukkueen leirissä kesäloma.

- Yksinkertaisesti meidän täytyy tehdä yksi maali enemmän kuin Ässät. Tai sitten päästää yksi vähemmän. Ihan miten asian haluaa nähdä, Lehtonen hymyili.