Antti Karjalainen lähtee Saksaan

 

Antti Karjalainen yrittää jatkossa pysäyttää kiekkoja Saksassa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

HPK on vuokrannut maalivahti Antti Karjalaisen loppukaudeksi Saksan DEL2-liigan Frankfurt Löweniin. Karjalaisella on silti HPK:n kanssa sopimus kahdesta seuraavasta liigakaudesta.

- Haluamme tarjota Antille mahdollisuuden pelata paljon pelejä loppukauden aikana, kommentoi HPK:n maalivahtivalmentaja Juha Lehtola tiedotteessa.

Karjalainen lähtee toista kertaa urallaan ulkomaille. Hän pelasi kauden 2013-14 Itävallassa EC Salzburgin juniorijoukkueessa ja RB Hockey Juniorsin paidassa.

Itävallasta sotkamolaislähtöinen veskari siirtyi Lukkoon, josta tie vei kesken viime kauden Hämeenlinnaan.

Tällä kaudella Karjalainen on päässyt pelaamaan 17 ottelussa. Hän on pystynyt torjumaan HPK:lle vain kaksi voittoa. Miehen torjuntaprosentti on 90,29 ja maalikeskiarvo 2,83.

HPK:n ykkösvahti on Emil Larmi, joka on pelannut 30 peliä maalikeskiarvolla 2,26 ja torjuntaprosentilla 92,08.

- Larmi on pelannut vahvasti viime aikoina ja koemme, että tämä on Antille hyvä mahdollisuus toteuttaa selkeänä ykkösveskarina niin HPK:n akatemiajäillä kuin liigajoukkueen treeneissä laadukkaasti harjoittelemiaan asioita, Lehtola arvioi.

- Iso rooli ja mahdollisuus olla pelaava maalivahti illasta toiseen tuottaa arvokasta kokemusta tulevalle kahdelle liigakaudelle.

HPK tiedotti keskiviikkona myös tehneensä 2+1-vuotisen sopimuksen hyökkääjä Jaakko Kuusiston kanssa. Tällä kaudella Kuusisto on pelannut 10 liigapeliä.

- Jaakko on yllättänyt positiivisesti. Hänen luisteluvoimansa on riittävää Liigaan ja hän pystyy pelaamaan tietyssä roolissa. Kehityskäyrä on selkeästi ylöspäin. Työ ja kehitys jatkuvat edelleen, kommentoi HPK:n pelaajakoordinaattori Jukka Voutilainen.