Andreas Bernard: "Ässissä minun on ollut hyvä olla"

Andreas Bernard jatkaa patapaitojen keskuudessa myös tulevina vuosina. Kuva: Juha Sinisalo

Ässien kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen viime viikolla tehnyt Andreas Bernard on maalivahti, jonka jalat ovat pysyneet vakaasti maan pinnalla parantuneista otteista huolimatta. Häntä kuvaillaan Ässien leirissä persoonaksi, joka ei koskaan valita mistään. Sen lisäksi hän saapuu aina hallille hymyssä suin. Ottajia olisi varmasti ollut Porin ulkopuolellakin, mutta Bernard itse halusi ehdottomasti jatkaa Ässissä.

- Saan täällä runsaasti peliaikaa ja olen kehittynyt koko ajan. En vain nähnyt mitään syytä, miksi minun kannattaisi lähteä johonkin muualle. Ässissä minun on ollut hyvä olla, Bernard toteaa.

"Tulen muistamaan viikonlopun tapahtumat aina"

SaiPasta Ässiin saapuessaan italialainen ei ollut vielä liigan parhaimmistoa. Jaakko Rosendahlin maalivahtivalmennuksessa hän on mennyt huomattavasti eteenpäin jokaisella osa-alueella.

- Juttelemme päivittäin asioista ja Jaska on auttanut minua monella tavalla. Käymme aina ennen otteluita vastustajia läpi, ja hän kertoo omia vinkkejään siitä, mihin minun kannattaa milloinkin kiinnittää huomiota. Olen saanut tekemiseeni tarvittavaa rentoutta, mikä on auttanut pelaamistani valtavasti. On huomattavasti helpompaa olla jäällä, kun mieli on rauhallinen, Bernard pohtii.

Bernard on myös Italian maajoukkueen kiistaton ykkösmaalivahti tällä hetkellä. Vaikkei Italia ole viime vuosina ollut aivan parhaimpien vuosiensa tasolla, on maajoukkueessa otettu Bernardin mukaan isoja askeleita eteenpäin. Hänelle Italian paidan kantaminen on luonnollisesti kunnia-asia, eikä vähiten siksi, että joukkueen kapteenina on toiminut hänen isoveljensä Anton. Aivan kaikkiin Italian peleihin Bernardin ei tarvitse mukaan lähteä, sillä sen verran vakaa hänen asemansa maajoukkueessa on.

- Kyllä siellä on menty muutaman viime vuoden aikana oikeaan suuntaan, mutta olemme mielestäni edelleen parin vuoden päässä siitä, että pystymme pärjäämään jollain tavalla parempien maiden kanssa. Se on tosi hienoa, että saan pelata veljeni kanssa noita pelejä. Nuorina poikina pelasimme samassa joukkueessa, mutta onhan se ihan erityistä, että saamme olla yhdessä maajoukkueessa.

- Itselleni tilanne on siinä mielessä hyvä, että voin pohtia juttuja ensisijaisesti omasta näkökulmastani. Kaikkiin peleihin minun ei ole lähdettävä mukaan, vaan saan levätä silloin, kun eniten lepoa tarvitsen. Tärkeimmissä peleissä haluan tietysti olla maajoukkueen matkassa, Bernard paljastaa.

Hänen perheensä oli viime viikolla Suomessa seuraamassa Ässien taivalta. Kohokohdaksi nousi luonnollisesti lauantain paikallispeli, missä Ässät voitti loppuunmyydyn Isomäki Areenan edessä Lukon.

- Tyttöystäväni kertoi, että he hyppivät ja pomppivat katsomossa ihan hullun lailla. Nuo ovat tietysti itsellenikin sellaisia asioita, jotka tuovat äärimmäisen hyvän mielen. Tulen muistamaan viikonlopun tapahtumat aina, Bernard hymyilee.

"Uskon meidän olevan loppukauden aikana entistä parempi joukkue"

Ässät on tällä hetkellä tasaisessa SM-liigassa kuudentena. Se on Bernardin mielestä sijoitus, missä patapaitojen pitää olla runkosarjan päättyessäkin.

- Jyrki Aho on mielestäni tehnyt hyvää työtä kanssamme. Meillä on kuitenkin aika nuori joukkue, ja silti olemme ihan hyvällä sijalla sarjataulukossa. Kuuden parhaan joukkoon pääseminen kuuluu olla tavoitteemme loppukaudellekin.

- Suurin ongelmamme on, ettemme ole pelanneet erityisen tasaisesti. Tähän olisi hyvä löytää muutos. Joskus pelaamme esimerkiksi tosi huonon erän kesken ottelun, ja fiilis katoaa tekemisestä melkein kokonaan. Se on varmasti nuoren joukkueen kasvukipuja, mihin yritämme löytää joka päivä ratkaisua. Tasaisessa liigassa ei saa pitkiä tappioputkia tulla, tai sijoitus putoaa huomattavasti. Uskon meidän olevan loppukauden aikana entistä parempi joukkue, Bernard analysoi.