Anaheimin Kossila tähtää vakituiseen NHL-paikkaan

Kalle Kossila (vas.) pelasi tehokkaan tulokaskauden San Diego Gullsissa. Kuva: Vince Rappleyea / San Diego Gulls
Kalle Kossila (vas.) pelasi tehokkaan tulokaskauden San Diego Gullsissa. Kuva: Vince Rappleyea / San Diego Gulls

Keväällä 2016 NHL-sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa solminut hyökkääjä Kalle Kossila pelasi viime vuonna ensimmäisen ammattilaiskautensa Ducksin farmijoukkue San Diego Gullsissa, ja pääsi yhden ottelun verran kokeilemaan myös isoa show'ta itse Ducksin matkassa.

Toiseen ammattilaiskauteensa valmistautuva Kossila on harjoitellut kesän Suomessa aerobicin maailmanmestari Jouni Viitasen opeilla.

- Kesätreenit ovat menneet tosi hyvin, ja voimatasotkin ovat nousseet paremmin kuin aikaisempina vuosina. Meillä on ollut hyvä porukka (mm. Markus Hännikäinen ja Emil Oksanen) kasassa, jolloin on aina mukava mennä harjoituksiin, eikä se tunnu raskaalta. Valmentajamme Jouni Viitanen Revolution Trainingistä vaatii paljon ja piiskaa meitä eteenpäin, Kossila valottaa kiekkoilijan kesäarkea.

Kossila ensimmäinen kausi AHL:ssä sujui hienosti. Hän takoi 65 runkosarjaottelussa heti tehot 14+34 ja oli joukkueensa toiseksi paras pistemies. Varaamattoman Kossilan taakse jäi useita korkeidenkin kierrosten NHL-varauksia. Kossila oli myös tehokkain suomalainen AHL:ssä.

- Kokemuksena ensimmäinen kausi oli hieno, mihin vaikutti paljon toki San Diego niin kaupunkina kuin organisaationakin. Sää on aina hyvä ja tekemistä riittää. Fasiliteetit ovat kunnossa hallilla, ja siellä oli kiva treenata. Peleissä kävi paljon faneja, jotka tukivat joukkuetta. Valmentajat olivat avoimia ja rehellisiä. Voidaankin todeta että San Diego on paras paikka pelata AHL:ssä ja tämä on kuultu kokeneemmiltakin pelaajilta, Kossila hehkuttaa asuinpaikkaansa.

Neljän NCAA-kauden jälkeen siirtymä ammattilaispuolelle sujui ainakin tilastojen osalta melko kitkattomasti.

- Pelillisesti opin paljon pieniä yksityiskohtia, joita tarvitaan pro-tasolla. Olen huomattavasti valmiimpi ja astetta kokeneempi ensi kauteen. Kauteen mahtui paljon otteluita, mikä myös muutti niihin valmistautumista hieman. Peliä ennen voi ottaa vielä rennosti ja heittää läppää mutta kun kiekko tippuu jäähän niin sitten game-face on!

Tehokkaan tulokaskauden ja NHL-debyytin jälkeen Kossilan tavoitteet ovat luonnollisesti seuraavalla tasolla.

- Totta kai tavoitteena on ottaa ylhäältä vakituinen paikka, mutta helppoa se ei tule olemaan, varsinkin kun siellä on senttereitä yksisuuntaisilla sopimuksilla.

Ducksin kokoonpanossa Kossilan edellä ovat lähtökohtaisesti tähtihyökkääjät Ryan Getzlaf ja Ryan Kesler sekä kokenut Antoine Vermette. Kossila kamppaileekin neljännen sentterin paikasta Chris Wagnerin kanssa.

Loppukesän ohjelmassa on vielä ahkeraa harjoittelua ennen muuttoa takaisin Pohjois-Amerikkaan.

- Syksyn edetessä käyn jäällä enemmän, jotta olisin kunnossa kun syyskuun alussa on lähtö Kaliforniaan. Ennen varsinaista Anaheimin leiriä on vielä tulokasleiri, johon osallistun. Tämä voi olla toki hyväkin kun sieltä saa pelituntumaa muutaman ottelun verran.