"Aika paljon jäi parannettavaa" – Kohukaksikko Salminen & Kärki hyytyi patapakan mukana

Sakari Salmisen ja Jarno Kärjen paluu patapaitaan jätti vielä toivomisen varaa. Kuvat: Jere Grönberg

Hetken kaikki näytti hyvältä. Ässien kohuhankinnat Sakari Salminen ja Jarno Kärki avasivat uuden pataurakkansa Turussa samassa ketjussa. Ensi hetkillä Jesperi Kotkaniemen täydentämä vitja saikin painettua pelin vaarallisesti isäntäjoukkue TPS:n päätyyn ja Salmisen veivit aiheuttivat Palloseuralle rangaistuksen jo toisella minuutilla.

Sitten TPS selvitti alivoiman, painoi peliä vaihto toisensa perään porilaispäätyyn ja nollasi vieraansa täydellisesti. Tylyt 5–0 -loppulukemat eivät jättäneet porilaisittain seliteltävää eikä tähtikaksikon odotettu debyyttikään jättänyt jälkipolville suuremmin kerrottavaa.

"Mun mielestä me ei pelattu huonosti, oli vähän huolimattomuutta ja muutama tyhmä jäähy, joista kaveri rankaisi saman tien."

Salminen ja Kärki olivat kovista odotuksista huolimatta pitkälti ottavana osapuolena, vaikka kaksikko juonikin yksittäisiä väläyksiä ennen kuin porilaisvalmennus sotki hyökkäysketjut uuteen uskoon päätöserään.

– Aika älytön peli oli. Mun mielestä me ei pelattu huonosti, oli vähän huolimattomuutta ja muutama tyhmä jäähy, joista kaveri rankaisi saman tien. Tasakentällisin oltiin pelissä ihan hyvin mukana, ei vaan saatu viimeistä iskua maalille asti. Jotenkin liian helpolla vastustaja sai tehtyä maalinsa, Jarno Kärki manasi.

Tasaisen alun jälkeen TPS oli tiistaina kaikessa edellä, toisaalta Kärjen arvion mukaisesti kokonaisarviota vääristää hieman se, että kotijoukkue iski toisessa erässä kolmesta ässäjäähystä kolme ylivoimamaalia. Kilvoittelu sarjapisteistä lässähti käytännössä ennen päätöserää.

– Paha neuvoa alivoimapelaajia, mutta ei maalin edessä voi olla miehiä ja mailoja vapaana. Mutta me oltiin omissa kaveria perässä koko ajan ja jouduttiin rikkomaan. Ihan sama mikä sarja, ylivoimalla ne pelit ratkotaan. Vauhti tuntui kovalta, en tiedä oltiinko me sitten niin hitaita, mutta ainakin Tepsi oli nopea, Sakari Salminen pohti.

Karun tappion jälkeenkin porilaiskaksikko suhtautui positiivisesti tuoreeseen yhteistyöhönsä. Vaikka ketju hajotettiin ottelun lopussa, kumpikin näki pelaamisessa myös onnistumisia.

Kärjen sanoin pelaamisessa on synnytystuskista huolimatta mukava vire, kun "kaikki osaavat pelata". Porilaisyleisöllä on kenties lupa odottaa valoisampia tuloksia jo torstai-illan kotiottelussa.

– Ihan ok peliä meiltä. Ekassa erässä oli aika vähän täysin kentällisin vaihtoja, toisessa erässä saatiin jotain suoria hyökkäyksiäkin rakennettua ja kiekko liikkui paremmin. Vähän paremmalla tuurilla olisi joku maalikin voinut tulla. Huono alku, mutta ei tästä parane masentua. Torstaina on taas kolme pistettä jaossa. Kärki analysoi.

– Vaikeaa arvioida yhden ketjun esitystä tällaisen pelin jälkeen. Ei se ainakaan huonolta tuntunut, mutta peli oli kokonaisuudessaan mitä oli, vähäpuheisempi Salminen summasi.

Siinä missä Kärki oli pois Porista vain alkukauden ja senkin Tapparan riveissä, Salminen palasi Liigaan yli seitsemän vuoden kierrokselta. Hän myönsi, että lukuisia ulkomaisia huippuseuroja kiertänyt kokenutkin pelaaja jännitti ensiesitystä patapaidassa.

– Totta kai aina vähän jännittää uusi joukkue, sitten vielä kotikaupunkiin palaaminen. Pientä jännitystä oli ennen peliä, mutta ei sitä kentällä mieti. Hieno fiilis, mutta vähän se peli tietysti lässähti. Joka tapauksessa nyt on eka peli pois alta, aika paljon jäi parannettavaa.

Kärjen alkukausi Tampereella oli pettymys, sen ohueksi kohokohdaksi jäi Porissa vierasjoukkueen paidassa "mielenkiintoisen" vastaanoton porilaisyleisöltä. Hän veti punavalkoisen pelipaidan mieluusti jälleen päälleen.

– Aika vähän oli jännitystä, enemmän vain odotti sitä, että pääsee pelaamaan. Oli niin paljon uusia asioita, että huomio meni niihin. Pitää vaan lähteä rohkeasti pelaamaan, silleen ne uudet asiat tarttuvat. Siinä sattuu virheitä, niin kuin mulle se viides maali, mutta ei sille voi mitään, Kärki tuumasi.