”Ähäkutti, TsSKA” - Jokerit tankkasi hunajaa ja pizzaa

Jokerit ja TsSKA väänsivät yli 142 minuuttia. Kuva: Pekka Rautiainen

Jokerit teki torstai-iltana kiekkokansaa kohahduttaneen tempun voittamalla TsSKA Moskovan KHL-historian pisimmässä ottelussa ja venyttämällä pudotuspelisarjan vähintään kuudenteen otteluun.

Jokeriyhteisö räjähti ilosta ja onnesta, kun Mika Niemi pysäytti Moskovan jääpalatsin kellot voittomaalillaan ottelun kahdeksannessa erässä ajassa 142.09. Ottelun edetessä tunnelma pukukopissa keveni hetki hetkeltä.

– Kaksi ensimmäistä jatkoerää yritettiin puhua vakavasti, että nyt mennään ja ratkotaan, mutta jos se maali ei vaan tule, se puhe muuttuu absurdiksi hommaksi, se on ihan luonnollinen reaktio, Jokerien porilaishyökkääjä Jesse Joensuu puntaroi tiedotteessa.

–  Siinä on ihan turha ruveta miettimään, että mahdetaanko olla valmiita kaukaloon, kun kopissa naurattaa. Se toi meitä yhteen sillä tavalla, että pystyimme nauramaan, että mitähän tässä vielä tapahtuu.

KHL seurasi omilla sosiaalisen median tileillään tarkasti, miten Jokerit ja TsSKA kipusivat ylöspäin historian portaita. Jokerien kopissa puhelimet pystyivät piilossa.

–  Ei siinä kohtaa voi tietenkään mistään historiankirjoista puhua, vaan keskitytään kuitenkin pelaamaan. Pelin jälkeen oli hauska katsoa tilastot, mihin saakka ollaankaan päästy, Joensuu kuvailee.

Niemen 2–1-voittomaalilla Jokerit kavensi tiukassa paikassa KHL:n läntisen konferenssin välieräsarjan 2–3:een ja pääsee pelaamaan kuudennen ottelun kotijäällään lauantaina. Jatkopaikkaan tarvitaan neljä voittoa.

– Vähän sellainen ”ähäkutti, TsSKA, päästiinpä näyttämään” on nyt fiilis, Joensuu hymyiliee

Perjantain välipäivänä hallilla pyörähti kourallinen pelaajia. Jokerit palasi Moskovasta vasta aamuyöllä, joten suurin osa pelimiehistä oli kotona lepäilemässä ja ennen kaikkea syömässä.

Torstain ottelu kulutti joukkueen isokokoisimmilta pelaajilta jopa 20 000 kilokaloria.

– Hunajaa meni aika paljon ottelun aikana, Jokereiden fysiikkavalmentaja Hero Mali paljastaa.

– Erilaisia nestekeitoksia me tarjoilimme siinä jatkoerien aikana ja ohjeistimme pelaajat tänään lepäämään ja syömään hyvin. Ennen viimeistä jatkoerää oli mennyt jo niin paljon makeaa, ettei se enää oikein maistunut. Silloin oli pizzan aika.