Aamujään testi tuotti pettymyksen – Hakanpää ei pelaa, Tapparalta sivussa ykkössentteri Järvinen

Pelikunto ei löytynyt. Jani Hakanpää testasi kuntoaan torstain aamujäillä. Testi tuotti pettymyksen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Aamujäiden ennustusarvo on tunnetusti joko tai.

Finaalien tässä vaiheessa kaukalossa ei enää aamulla nähdä kaikkia pelaajia, jotka illalla paahtavat täysillä oman seuransa logon puolesta. Osa pelaajista virittelee kroppaansa oheisharjoituksella, eikä käy jäällä ollenkaan.

Oululaiskannattajien osalta kävi päinvastoin. Aamu tuotti pettymyksen, kun treenivahvuuteen palannut Kärppien ykköspuolustaja Jani Hakanpää on kuitenkin sivussa illalla pelattavasta jääkiekon SM-liigan kuudennesta finaalista Tapparaa vastaan.

– Kaikki ymmärtävät, että Hakanpää pelaa, jos hän on pelikunnossa. Ei se mikään salaisuus ole, Manner myönsi ennen kuin poistui palaveeraamaan joukkueen lääkärin Jukka Tikannon kanssa.

Hakanpää oli juuri ennen valmentajan ja lääkärin neuvonpitoa käynyt testaamassa kuntoaan torstain aamujäillä. Testi tuotti pettymyksen, eikä Kärpät ilmoittanut isokokoista puolustajaa illan ottelun pelaavaan kokoonpanoon.

Hakanpää loukkaantui finaalisarjan neljännessä kamppailussa, oli sivussa viidennestä finaaliottelusta eikä ole vielä tänäänkään pelikunnossa.

Kärppien maalia vartioi Veini Vehviläinen, joka luisteli vaihtoon tiistain kamppailun avauserässä, kun Tappara oli lyönyt Raksilan tulostaululle 3–0-lukemat.

Tiistaina Veini Vehviläinen tuli kesken kamppailun ulos ja Jussi Rynnäs sisään. Kuudennessa finaalissa on taas Vehviläisen vuoro vartioida Kärppien maalia. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto


Myös Tapparan kokoonpanossa on muutoksia. Ykkösketjun keskellä nähty Matti Järvinen ei ole mukana illan ottelussa. Hänen paikkansa Tomas Záborskýn ja kultakypärä Kristian Kuuselan välissä ottaa kovavireinen kapteeni Jukka Peltola.

Järvistä ei näkynyt myöskään Tapparan pelaavan kokoonpanon jälkeen jäälle ilmestyneessä reservipelaajien treeniryhmässä, jolle Janne Grönvall vetää parhaillaan omaa jääharjoitusta. Se merkitsee käytännössä sitä, että Järvinen on joko loukkaantunut tai sairaana.

Peltolan paikan kakkosketjun laidassa ottaa Sebastian Repo, joka seurasi edellisen ottelun pelikiellon takia sivusta. Suomen mestaruus on tänään jo kolmannen kerran katkolla Kärpille.

Kärpät vei finaalisarjan kolme ensimmäistä kohtaamista, mutta Tappara juhli neljännessä ja viidennessä kamppailussa. Jos Tappara voittaa myös tänään, finaalisarja venyy seitsemänteen mittelöön saakka.

Tappara

Tomas Záborský-Jukka Peltola-Kristian Kuusela; Veli-Matti Vittasmäki-Otso Rantakari

Henrik Haapala-Jan-Mikael Järvinen-Sebastian Repo; Niko Mikkola-Mikko Lehtonen

Niko Ojamäki -Otto Rauhala-Jere Karjalainen; Aleksi Elorinne-Valtteri Kemiläinen

Joona Luoto-Juhani Jasu-Teemu Nurmi; Aleksi Salonen (7:s puolustaja)

Maalissa Dominik Hrachovina (Christian Heljanko)

Kärpät

Ville Leskinen-Mikael Ruohomaa-Charles Bertrand; Miika Koivisto-Shaun Heshka

Julius Junttila-Saku Mäenalanen-Sami Anttila; Taneli Ronkainen-Lasse Kukkonen

Kristian Vesalainen-Nicklas Lasu-Juha Koivisto; Teemu Kivihalme-Aleksi Mäkelä

Jari Sailio-Jasse Ikonen-Otto Karvinen; Radek Koblizek(13:s hyökkääjä)

Maalissa Veini Vehviläinen (Jussi Rynnäs)