Valtonen: Erinomainen turnaus, mutta finaalissa loppui bensa kesken

Tomek Valtosta pisti jopa hieman hymyilyttämään finaalipaikan varmistuttua. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen myönsi 3-6-tappioon päättyneen finaalin jälkeen, että heillä ei ollut juuri mahdollisuuksia TPS:n käsittelyssä.

– Meiltä loppui yksinkertaisesti bensa. Tulimme tänne aika pienellä rosterilla, ja suurin osa pelasi kaikki neljä peliä. Se on aika kova setti, Valtonen totesi.

Sport huilautti turnauksessa varmuuden vuoksi muutamaa pelaajaa. Sen lisäksi turnauksessa pelannut Olavi Vauhkonen jäi finaalista sivuun.

– Taustalla ei ollut muuta kuin 110 kiloa näillä alkuverryttelyillä ja pelirytmillä, niin mitään riskiä ei haluttu ottaa.

Turnauksesta sivussa olleet Filip Riska, Ari Gröndahl ja Joonas Komulainen palaavat hänen mukaansa rinkiin tuota pikaa.

Valtonen oli erittäin tyytyväinen koko joukkueeseensa. Hänen mukaansa henki oli erinomainen, ja yksittäisissä pelaajissa pelkkiä positiivisia yllätyksiä.

Hän mainitsi tuoreista kasvoista 2+2-tehot tehneen Michael Parksin sekä HPK:ssa viime kaudella pelanneet puolustajat Joni Tuulolan ja Oskari Mannisen. Tuulola kirjautti Pitsiturnauksessa 3+2-saldon, Manninen 1+2.

– Parks on erinomainen pelaaja. Hän iski kuitenkin viime kaudella kuitenkin 29 maalia. Moni liigapelaaja ei tekisi sitä määrää edes Suomi-sarjassa, puhumattakaan jossain muualla.

– Tuulolasta ja Mannisesta huomaa, että ovat pelanneet jo aiemmin yhdessä. Todella tasapainoista peliä.

– Erinomainen turnaus meiltä. Teemoina meillä oli puolustusalueen puolustus- ja hyökkäyspelaaminen sekä aloitukset. Niissä onnistuimme erittäin hyvin.

Valtonen naureskelee, että ennen turnausta ei puhuttu sanaakaan esimerkiksi erikoistilannepelaamisesta.

– Ylivoimapelistä ei näemmä kannata alkaa puhuakaan, kun jo nyt toimii. Menee muuten ylikoutsaamiseksi, Sport-käskijä veisteli.

– Sanoin senttereille tuntia ennen ensimmäistä peliä, että katsokaa millä paikoilla olette. Ei tässä voi mennä tuloksen ehdoilla perse edellä puuhun, pitää rakentaa palapeliä rauhassa.