Pekka Virta: Pienin askelin kohti Lukon omaa identiteettiä

Pekka Virta näki Pitsiturnauksessa paljon hyvää, vaikka finaalipaikkaa ei tullutkaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Lukko ei päässyt tällä kertaa Pitsiturnauksen finaaliin saakka, vaan kohtaloksi jäi taipua TPS:lle maalein 2-4.

Lukon päävalmentaja Pekka Virran mukaan Lukon peli ei jäänyt yhdellekään toiselle joukkueelle, joten finaalipaikkakaan ei olisi ollut vääryys.

– Siinä tuli tyly jäähy, 3-5-alivoima ja lopulta kaikki ratkesi siihen, että meillä oli kova hinku tehdä ylivoimalla se voittomaali, Pekka Virta viittasi voittomaaliksi jääneeseen alivoimaosumaan.

– Nyt oli kirjoitettu tällainen tarina tähän. Otetaan se nöyrästi vastaan, eikä vedetä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä siitä.

Virta oli tyytyväinen pelaajien peli-ilmeeseen, halukkuuteen ja yhtenäisyyteen turnauksessa.

– Viimeiseen peliin olisimme halunneet, mutta muuten tämä oli hieno päivä. Hienosti yleisöä, loistava kannustus. Kiitos siitä kaikille. Toivottavasti yleisö näki sen saman, että olemme oikealla tiellä tässä.

Virran puhuma tie näkyi paljolti välierävastustaja Turun Palloseurassa. Lukko-valmentajan mukaan turkulaisten pitkä ja laadukas työ on tuottanut joukkueen, jossa on paljon samantyylisiä pelaajia, jotka reagoivat yhteiseen pelitapaan nopeasti.

– Tästä on kysymys meilläkin pitkässä juoksussa. Pitää löytää sellainen pelityyli, että osaamme reagoida erilaisiin tilanteisiin. Siihen tarvitaan myös pelaajia jatkossa, että meilläkin on omanlainen identiteetti ja ilme.

– Sitä tässä alettiin rakentaa. Nyt otettiin ensimmäinen pieni askel.