Maaliton mittelö ratkesi vasta rankkarikisassa – Povorozniouk veivasi Sportille lohkovoiton


TPS–Sport 0–1 vl

1.erä: Sportin luotsi Tomek Valtonen antoi iltapäivän ottelussa lepovuoron hattutemppuilija Joni Tuulolalle ja teki kokoonpanoon muitakin muutoksia. Kun myös Ville Viitaluoma oli huilivuorossa, vaasalaisilta puuttui 80 prosenttia HPK-tyrmäyksen maalintekovoimasta. Sentterikolmikkona nähtiin Kärpistä tullut Antti Kalapudas, Tommi Tikka ja Aleksi Ainali.

TPS puolestaan pelasi maalittoman sentterikalustolla, jossa Jonne Virtanen tuli Patrik Virran tilalle. Kaksi muuta keskushyökkääjän paikkaa pelasivat samat miehet kuin aamuvarhaisellakin, Oskari Siiki ja Elias Karvonen.

Maalittoman avausvartin ainoiksi tilastomerkinnöiksi jäi jäähy molemmille.

2.erä: Toisessakin erässä vauhdinpidosta voi antaa tuloksentekoa paremman arvosanan. Osansa oli veskareillakin: turkulaistolppien välissä Unitedista tullut Rasmus Tirronen osoitti, että Espoossa maalivahtivalmennus on paremmalla tolalla kuin talousosaaminen.

Ohittamaton oli myös Mika Järvinen. Niinpä varsinainen peliaika päättyi maalittomaan tasapeliin. Sinänsä tuloksella – tai edes voittajalla – ei ollut suurta merkitystä. B-lohkon kolmas joukkue HPK oli jo pakannut kamansa ja suunnannut bussin keulan kohti Hämeenlinnaa.

Ratkaisu: Nolla–nolla-tasuriin päättyneessä kamppailussa ratkaisun avaimista ei voi puhua. Voittaja haettiin yliajalta.

Voittolaukaukset: Sportin Sam Povorozniouk veivasi kiekon Tirrosen taakse. TPS luotti avauspelissä onnistuneeseen Petrus Palmuun, mutta yritys pysähtyi Järvisen suojuksiin

OHO: Äkkiseltään ajattuna voisi kuvitella, että satojen liigaotteluiden konkari Mika Järvinen on huomattavasti liigakastetta vielä odottelevaa TPS-virkaveljeään Rasmus Tirrosta kokeneempi. Ikäeroa on kuitenkin vain kaksi vuotta (28–26).