Ässien Blood lähtee toiseen Pitsiturnaukseensa – "En ollut kokenut mitään vastaavaa harjoituskaudella"

Pitsiturnauksessakin on joskus joutunut hieromaan nenää, omaa tai toisten. Kuva: Jere Grönberg.

Tällä kertaa kolmas päivä Suomessa ja toinen Ässien harjoituksissa. Ihan kaikki päävalmentaja Jyrki Ahon kuviot eivät vielä tule puolustaja Ben Bloodin selkärangasta, mutta ensivaikutelma on kohdallaan.

– Blood on kova jässikkä. Odotan häneltä vääntövoimaa maalien edustoilla ja muutenkin. Hän on myös tyyppinä todella mukava, ja se on tärkeää kaikkien kohdalla, toteaa Aho.

– Alku uudessa joukkueessa on aina opettelua. Totutaan kavereihin ja opitaan, miten kiekkovaistot toimivat uudessa ympäristössä. Sekä tietysti ollaan mahdollisimman valmiina kauden alkuun, luettelee Blood.

– En ollut kokenut mitään vastaavaa harjoituskaudella, kiteyttää Ben Blood ensimmäisen Pitsiturnauksensa.

Kaksi kautta Pelicansissa pelanneen yhdysvaltalaispuolustajan paluumatka Suomeen taittui osittain juhlatunnelmissa.

– Juuri ennen tämän pestini alkua oli yhden minulle tärkeän ystäväni häät. Olen iloinen, että pääsin osallistumaan niihin, kiittelee Blood.

Vahvasti jääkiekkoa hengittävästä Minnesotan osavaltiosta maailmalle ponnistanut Blood vietti kotikulmillaan lähes koko kesän. Kokenut kiekkomies arvostaa silti mahdollisuutta päästä jälleen hänen ammattinsa normaalirytmiin.

– Nautin ajasta perheeni kanssa, mutta silti minulla oli jo aitoa nälkää päästä rutiineihin kiinni. Jäätreenien alkaminen on aina se, mistä arki taas käynnistyy.

Suomessa kyseinen rajapyykki liitetään vahvasti Raumalla järjestettävään Pitsiturnaukseen. Tapahtuman luonne ja rytmi on täysin erilainen kuin mihin pohjoisamerikkalaiset pelaajat ovat tottuneet, mutta silti siinä on omat positiiviset puolensa.

Blood oli edellisen kerran kyseisessä tapahtumassa kesällä 2015 Pelicansin mukana tuoreena, Norjan pääsarjasta saapuneena liigapelaajana.

– En ollut kokenut mitään vastaavaa harjoituskaudella. Tällä kerralla on jo mukava nähdä tuttuja kavereitakin eri puolilta. Ja kun pelaamaan lähdetään, aina on tavoitteena voittaa, kiteyttää Blood.

Pitsiturnaus tunnetaan kiihkeänä kiekkosyksyn alkusoittona. Mukana on paljon pelaajia, joilla on merkittävän paljon panosta kentällä. Kaksi vuotta sitten Blood oli mukana jopa pienissä nyrkkihippasissa pelikentällä.

– Monet pelaavat siellä työpaikoistaan, ja se näkyy todella kilpailullisina peleinä. Intensiteetti on korkealla, kun jokainen yrittää näyttää parasta osaamistaan, arvioi Blood.

Ässät pääsee Pitsiturnaukseen ehjällä ja laajalla kokoonpanolla. Ahon mukaan kaikki lähtevät matkaan, ja ketjuja pystytään kierrättämään perjantaipäivän edetessä.

– Monet rutiinit ovat tällä kerralla paljon helpompia kuin viime vuonna, ei tarvitse opettaa kaikkea alusta asti, sanoo Aho.