Kaapo Kähkönen: Maalivahtien maalien tärkein anti on, että yleisö tykkää

Kaapo Kähkönen on urallaan iskenyt kolme täysosumaa. Kuva: arkisto/Juha Sinisalo

”Kaapo Kähkönen! Kaapo Kähkönen! Kaapo Kähkönen!”

Lukon maalivahti sähköisti tunnelman Pitsiturnauksen heti toisessa ottelussa. Hän viimeisteli Lukon ja Ässien välisessä kamppailussa loppulukemat 3-0 tyhjään verkkoon.

- Ei maalinteko nyt aina mielessä ole, mutta nyt tuli sopiva rännikiekko. Käännyin ja katsoin, että siinä on sopiva väylä avoinna.

Lukko-vahti sai kiekon oman maalinsa takana ja laukoi kiekon varsin matalassa kaaressa, ja peliväline liukui hieman siniviivan jälkeen aivan keskelle maalia.

- Se oli aika hyvä kuti. Ei se ole ihan helppo tuosta laittaa, kun se ei voi ihan suoraan mennä. Tässä hallissa on myös tulostaulun verkko aika matalalla, joten sitä ei voi kovin korkealle ampua.

Maali oli Kähköselle uran kolmas. Ensimmäisen hän iski TuTon paidassa KooKoota vastaan Mestiksen pudotuspeleissä vuonna 2015. Viikkoa myöhemmin hän iski maalin alle 20-vuotiaiden harjoitusottelussa.

- Joskus noita tulee harjoitusten jälkeen harjoiteltua, jos on aikaa ja sellainen fiilis.

- Aika samoihin niitä osumia arvotan. Tämä oli silti hyvä paikka. Perinteikäs Pitsiturnaus, Ässät vastassa ja halli täynnä. Se on oikeastaan muutenkin näiden maalivahtien isoin arvo tälle pelille, että yleisö tykkää, Kähkönen myhäili.