Ässien pomoporras sai jobinpostia loukkaantumisista

Ei hampaat irvessä kättelyssä. Ässien Andreas Bernard ja Sportin Rasmus Rinne paiskasivat kättä sangen hyväntuulisina. Porilaisten Pitsiturnaus päättui välierätappioon Sportille. Vaasalaiset etenivät Michael Parksin tekemällä ja Ville Viitaluoman viimeistelemällä maalilla finaaliin TPS:ää vastaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto


Kolme minipeliä ja kolme tehtyä maalia. Siinä Ässien saldo Pitsiturnauksessa. Osumista kaikki näkivät päivänvalon perjantain keskimmäisessä kamppailussa SaiPaa vastaan. Nimensä maalitilastoihin saivat Maksim Matushkin, Jesperi Kotkaniemi ja Sami Lähteemäki. Viime kauden kultakypärä Simon Suoranta pohjusti porilaisosumista kaksi.

Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo seurasi omiensa otteita levollisin mielin. 

– Ihan sen näköinen Ässät nähtiin kuin pitääkin: taisteleva ja loppuun asti yrittävä, Korpisalo kiteyttää.

Silti huolenaiheitakin löytyi. Päivä osoittautui kuormittavaksi, kun Matti Kuparinen ja Matias Varttinen putosivat rivistä kesken turnauksen. Myös puolustaja Jere Seppälä sai kolhuista osansa.

– Päivitetään vammatilannetta ihan pian, totinen päävalmentaja Jyrki Aho huikkasi esimiehelleen haastatteluun tullessaan.

Kuparisen lisäksi Ässien sentteriosastolta on toistaiseksi sivussa myös Jussi Makkonen, joka ei Pitsiturnauksessa pelannut.

– Eihän vammojen laatua saa nykyään paljastaa. "Kupru" nyt varmaan ei ole pitkään sivussa, mutta kova päivä tämä oli pelaajille. Päivä on pitkä ja sen huomaa itsestäänkin, että välillä meinaa haukotuttaa, kun täällä koko päivän pyörii, Aho pohdiskeli ja tarkoitti ottelujen väliaikaa viiden joukkueen miehittämällä pukukoppikäytävällä.

Varttinen poistui välierän jälkeen joukkueen bussiin ontuen, tarkempi diagnoosi selviää myöhemmin.

Itse urheilullinen saldo jätti vastuuvalmentajalle hieman ristiriitaisen jälkimaun.

– Koko päivä oli vähän laskusuuntainen, pelasimme vähän huonommin koko ajan päivän edetessä. Kyllähän tästä jäi myös yksilöitä, joille jäi parannettavaa. Osa pystyy pelaamaan paremmin ja varsinkin terävöittämään yhteispeliä, Aho summasi.

Toki Aho löysi omiensa otteista positiivisiakin asioita.

– (Valtteri) Tammi oli liukasliikkeinen ja pelirohkea, valmentaja jakoi kiitosta vuosikertaa 1996 edustavalle try out -hyökkäjälle. 

Viime kaudella Tammi sai kirjautettua tililleen kaksi liigaottelua. Pääosa kaudesta kului hopealle edenneessä A-nuorten joukkueessa, missä pienikokoinen keskushyökkääjä keräsi 48 runkosarjaottelussa 40 (13+27) tehopistettä.

Sentterin lupaavat otteet olivat tietysti siinäkin mielessä tarpeen, että Ässien kokeneemman kaartin keskushyökkääjät Makkonen ja Kuparinen ovat ainakin toistaiseksi poissa rivistä. 

Pelitavan hiomisen osalta on muistettava, että harvoin peli on täydessä kuosissaan heti omatoimijakson jälkeen. 

– Tässä päästään nyt sitä virkkaamaan ja työstämään. Nyt tuntuu, että aikaa on vaikka kuinka, mutta hiekka tiimalasissa juoksee nopeasti, Aho päättää.