Yksi kauden komeimmista osumista siivitti Pelicansin voittoon - katso video

Pelicans onnistui nappaamaan avausvoittonsa Ässistä kauden neljännessä kohtaamisessa.

Kotijoukkue teki avauserässä kaksi komeaa maalia ja ottelun loppu mentiin tasatahtiin, joten päätösnumerot kirjattiin lukemiin 4-2. Tappio katkaisi porilaisten kolmen ottelun voittoputken.

Pelicans siirtyi avauserässä johtoon harvinaisen komealla osumalla. Mikko Kousa ja Vili Sopanen pelasivat kiekon Antti Erkinjuntille, joka sooloili läpi porilaisten puolustuksen ja viimeisteli kauden seitsemännen maalinsa.

Ottelu sai lisää sähköä toisessa erässä, kun lahtelaisten Iikka Kangasniemi otti todella kevyesti yhteen Jyri Marttisen kanssa.

Kaksikko teki lähempää tuttavuutta maalinedustalla ja Kangasniemelle tuomittiin tilanteesta ulosajo, kun tuomaristo katsoi Pelicansin pelaajan puskeneen tilanteessa. Pelicansin Pasi Nurminen teki oman mielipiteensä tilanteesta erittäin selväksi.

Kauden kohtaamisensa Lahdessa viikon sisällä pelanneet Pelicans ja Ässät tasasivat voittonsa mastokaupungin peleissä, kun kotijoukkue oli keskiviikon ainoassa liigapelissä parempi maalein 4-2.

Turpakäräjää, veellä alkavaa sanaa ja pakkopeliä oli Lahden hallin ilmassa enemmän kuin soisi.

- Tästähän olisi voinut tulla ihan hyvä kiekkopeli. Tuollaisella rytmillä, kun viidellä viittä vastaan ei juurikaan pelata, se ei kuitenkaan onnistu. Toisaalta suorittamisemme jäi vajaaksi, listasi Ässien komentaja Jyrki Aho.

Ässät oli lähellä saa mahtiylivoiman toisessa erässä, kun Pelicansin Iikka Kangasniemi otti suihkukomennuksen puskemisesta. Samaan nippuun vihellettiin vastavuoroisesti porilaisille kolme kaksiminuuttista yhtä monella katkolla.

Kangasniemen suihkukomennus kuumensi lahtelaiset. Sympatiaa ei viralliselta taholta tarjottu.

- Sääntötulkinta on yksinkertainen. Puskeminen on jääkiekkoilussa samassa kategoriassa sylkemisen ja potkaisemisen kanssa. Ottelurangaistus on ainoa vaihtoehto. Puskemisessa jo yrittäminen on rangaistavaa. Tilanne näkyy maalikameran eli yläkameran kuvassa selkeästi, tarkensi otteluvalvoja, 1990-luvun liigatuomari Juha Pajunen.

Komean soolomaalin Ässien puolustajien Juuso Wallin ja Teemu Vuorisalon kustannuksella tehnyt Antti Erkinjuntti ja maalit pohjustanut Vili Sopanen (0+2) vauhdittivat Pelicansin avauserässä kahden maalin johtoon.

Ässien kiri oli enemmänkin muodollisuus. Sinetit takasi päätöserässä tehoillut Ben Blood (1+1), joka nosti kauden tehopisteensä lukemiin 2+8.

- Ehkä on parempi, ettei joukkue kuitenkaan laske maalintekoa varaani. Pääsin nousemaan hyvään paikkaan viimeistelemään, kun Antti Tyrväinen otti silmäkohtaktin ja antoi ymmärtää syötön tulevan, myhäili kauden toisen osumansa viimeistellyt Blood retrohenkinen Suomi-lippalakki päässään.

Kun tv-kamerat eivät käyneet, oli pelaajalla vapaus poimia hatuksi mitä halusi, jos hattua yleensäkään halusi.

- Pidän Suomesta. Ostin tämän viime kaudella halvalla kirpparilta, Blood taustoitti.

Blood otti vielä summerin jälkeen kaksiminuuttisen Ässien Ville Korhosen selkään lyödystä poikittaisesta mailasta. Gordie Howen hattutempun nimeä aikanaan kantaneesta NHL-suorituksesta hän ei kuitenkaan haaveillut. Siihenhän sisältyivät maali, syöttöpiste ja tappelu.

- En tappele, ellei sitä tarvita.

Toisen erän jäähysumaan Bloodilla oli kuolematon kuittaus.

- Ei kai tämä sentään mitään tyttökiekkoilua ole!