Vuoden ensimmäinen kotivoitto helpotti vaasalaisia – "Tästä voisi tulla tapa"

Mika Järvinen oli Sportin voiton takuumies. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaasan jäähallista on totuttu viime aikoina poistumaan surullisin mielin. Ottelut ovat järjestäen päättyneet vierasjoukkueen voitonjuhliin, ja useimmiten Sport on esittänyt jäällä aneemista virkamieskiekkoa. Ennen perjantai-iltaa Sport oli voittanut viimeksi kotiottelunsa 1. joulukuuta, mutta kotkapaidat eivät antaneet putken jatkua kahden kuukauden mittaiseksi.

Perjantaina Vaasassa vieraillut Porin Ässät oli tällä kertaa se osapuoli, joka sai poistua kaukalosta päät allapäin, kun kotijoukkue väänsi väkisin voiton itselleen maalein 2–0.

Sportin suurimmat sankarit olivat ottelun molemmat maalit iskenyt Tommi Tikka ja 43 kertaa ottelussa torjunut Mika Järvinen.

– Me emme ole voittaneet täällä vähään aikaan, joten onhan tämä hieno juttu meille. Tästä voisi tulla tapa, iloitsi Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen.

Nollapelin napannut maalivahti Järvinen oli niin ikään iloista miestä ottelun päätyttyä.

– On mahdotonta tietää alussa, että pysähtyvätkö kaikki laukaukset tänään, vaikka olisi kuinka hyvä tunne. Osittain se on kiinni tuolta yläkerrasta, ja tänään minulla oli hieman tuuria, kommentoi Järvinen vaatimattomaan sävyyn.

Nollapeliä voi pitää eräänlaisena ihmeenä, sillä Ässät oli kokonaisuudessaan parempi joukkue. Porilaisten ongelmaksi koitui parhaimmille maalintekopaikoille pääseminen. Hyökkäysalueella pyöriminen ei aina riitä tuloksentekoon.

– Me puolustimme tänään erittäin hyvin, minkä vuoksi vastustaja ei päässyt aina ampumaan parhaalta sektorilta. Kun häviät 20 ottelusta 15, niin totta kai sitä on pitänyt käydä treeneissä paljon läpi. Nyt oman alueen puolustaminen onnistui ja toivottavasti se jatkuu samanlaisena, Järvinen jatkoi.

Ässät-ottelu oli vaasalaisille erittäin tärkeä, sillä joukkueen pudotuspelipaikka ei ole enää pitkään aikaan ollut selviö. Hienon alkukauden jälkeen joukkue on vaipunut todelliseen kaaokseen, ja vaikka perjantaina irtosikin voitto, oli joukkueen esitys edelleen alle keskiarvon. Sportin suurimmaksi ongelmaksi on koitunut hyökkäyksiin lähtö, minkä vuoksi joukkueen hyökkäyspeli on koko sarjan heikointa.

– Mitä enemmän saat maalintekopaikkoja, sitä enemmän teet maaleja, ja kaikki lähtee aina hyökkäyksiin lähdöistä, joten sen osa-alueen on parannuttava jatkossa, Järvinen järkeili.

– Pakko se on myöntää, että meillä on ollut todella hankalaa viime aikoina, mutta toivottavasti saisimme tästä sellaisen flow-tilan päälle, minkä kautta pelimme lähtisi rullaa.