Voittomaali Markku Kiimalaista kunnioittaen rystylaukauksella

22-vuotias Saku Mäenalanen iski jatkoajalla Kärpille voittomaalin ja tärkeän lisäpisteen.

”Saku! Saku Saku Saku!” mylvii Kärppien fanikatsomo äänijänteet täysille viritettyinä. Se on saanut pitkästä aikaa aihetta riemuun, sillä edellistä kotivoittoa se oli saanut juhlia yli kuukausi sitten 13. lokakuuta, jolloin Kärpät voitti Jukurit maalein 2–0.

Fanikatsomo osoittaa kiitoksensa Saku Mäenalaselle, joka survoi jatkoajalla 2–1-voittomaalin.

– Spede (Mika Pyörälä) voitti maalin takana kaksinkamppailun, ja minä sain rystyltä survottua kiekon maalivahdin kainalon alta sisään, Mäenalanen kertasi täysosumaa, joka oli symbolinen kunnianosoitus myös Markku Kiimalaiselle, joka teki pitkän uransa aikana valtavan määrän maaleja nimenomaan rystypuolelta.

25–40 vuotta sitten loistaneen Kiimalaisen paita numero 15 nostettiin ennen ottelua juhlallisin seremonioin kaattoon.

Mäenalanen loukkasi polvensa jo kauden ensimmäisessä liigaottelussa, joutui operaatioon ja pitkälle sairaslomalle. U20 MM-kisojen 2014 maalitykki (7+4=11) pelasi nyt vasta kuudennen ottelunsa.

– Sivusta oli vaikea katsoa pelejä, ja jäälle oli koko ajan hirveä hinku, Mäenalanen taustoitti.

Täysosuma oli Mäenalaselle kauden ensimmäinen liigamaali. Myös hän on pannut merkille, että Kärppien osumatarkkuudessa olisi paljon parantamisen varaa.

– Yritystä ja taistelua on riittävästi, ja tämähän on projekti, joka menee koko ajan eteenpäin. Ehkä meidän pitäisi pelatan vieläkin yksinkertaisemmin, laukoa paljon, ja siellä voisi olla kaksi miestä iskemässä ripareista kiekkoa sisään, Mäenalanen aprikoi.

"Aikaisemmissa peleissä ehkä yksi erä on pelettu hyvin, mutta toiset kaksi ovat olleet hanurista. Nyt peli pysyi alusta loppuun kasassa."

Median eteen Kärpistä marssi luonnollisesti päävalmentaja Kai Suikkanen, jonka pelkästä elekielestä pysty aistimaan, että voittaminen on keskimääräistä mukavampaa kuin häviäminen.

– Olimme taistelevia, ja puolustimme hyvin. Hyökkäyspelistä näkyi parempia merkkejä, mutta se viidellä viittä vastaan tehty täysosuma jäi tälläkin kertaa tekemättä.

Edellisen täysin viisikoin tehdyn maalin Kärpät teki Hämeenlinnassa kahdeksan päivää sitten HPK:n vieraana.

– Aikaisemmissa peleissä ehkä yksi erä on pelettu hyvin, mutta toiset kaksi ovat olleet hanurista. Nyt peli pysyi alusta loppuun kasassa.

Suikkanen korosti, että kurssi parempaan on menossa.

– Upea kapteenimme Lasse Kukkonen sanoi, että laiva kääntyy kyllä, mutta se ei tapahdu 10–0- ja 5–0-voittojen kautta vaan juuri tällaisten taisteluvoittojen kautta.

Suikkanen halusi myös alleviivata, että ilmapiiri joukkueen sisällä on tappiokierteestä huolimatta ollut normaali.

– Ei meitä ole ahdistanut, eikä meillä ole ollut ongelmia, Suikkanen väitti kirkkain silmin.

– Mutta kyllähän nyt tietenkin näkyy, että kaikki ovat kopissa pirun tyytyväisiä.

"Johnny on ollut Suomessa 15 viikkoa ja niistä 12 viikkoa loukkaantuneena. Valmennusjohdon mielestä hän ei ole ihan päässyt peliin kiinni ja sai nyt huilivuoron. Ensi tiistaina hän on taas mukana, kun kohtaamme Lukon vieraissa."

Kärppien sairasloman väkimäärä alkaa saada jo surkuhupaisia piirteitä. Lauantain ottelussa pukukoppiin asteli kolmannessa erässä Ville Leskinen.

–Käsittämätöntä. Taas hyökkääjä. Tämähän on vanhan kertausta, Suikkanen taivasteli.

Liigadebyyttinsä teki A-junioreista nostettu Julius Hermonen, joka pörräsi korkealla energiatasolla ja aiheutti KooKoo:lle yhden jäähyn. Hän paikkasi amerikkalaishyökkääjä John Albertia.

– Johnny on ollut Suomessa 15 viikkoa ja niistä 12 viikkoa loukkaantuneena. Valmennusjohdon mielestä hän ei ole ihan päässyt peliin kiinni ja sai nyt huilivuoron. Ensi tiistaina hän on taas mukana, kun kohtaamme Lukon vieraissa, Suikkanen lupasi.