Varamies kesti Pelicansin pommituksen – Kuopiossa maaliton avauserä

Uransa ensimmäistä playoff-kamppailua torjuva Denis Godla aloitti KalPan maalilla varmaotteisesti. Huoltaja Mika Hirvinen viritti slovakkivahdin suojat Pelicans-otteluun. Kuva: Europhoto

Kuopion playoff-avauksessa katse kiinnittyy kummankin joukkueen maalinsuulle. Asetelma on kristallinkirkas: kokemus vastaan kokemattomuus. 

Avauserän perusteella KalPan ja Pelicansin puntit ovat tolppien välissä tasan. Sekä KalPan 21-vuotias Denis Godla että Pelicansin paljon maailmaan nähnyt Karri Rämö, 30, pitivät pömpelinsä koskemattomana ensimmäiset 20 minuuttia.

Kotijoukkueen Godla oli kokenutta Rämöä työllistetympi 11 torjunnallaan. NHL-kaukaloissa marinoituneen Rämön täytyi venyä kiekon eteen ainoastaan kuusi kertaa.

Ottelusarjasta ennakoitiin sangen fyysistä, mutta avauserän jälkeen kontaktipelaaminen ei vielä näytellyt isoa roolia. Erän ainokainen jäähykin tuomittiin väärästä vaihdosta. Runkosarjan 12:nneksi tehokkain yv-joukkue Pelicans ei kuitenkaan onnistunut toimittamaan kiekkoa Godlan taakse.

Kilpailu pelipaikoista Pelicansissa on tällä erää erittäin kova, jos joukkueen runkosarjan neljänneksi paras pistemies laitahyökkääjistä Aleksi Rekonen (9+10) ja puolustajana paljon pelannut ja vain yhdestä ottelusta sivussa ollut Henri Heino ovat terveinä. Illan lahtelaisrosterista puuttuvat myös seitsemän maalia tehnyt Roope Elimäki ja hyökkääjä Antti Tyrväinen.