Vain yhden maalin tähden

 

Mestarien liiga CHL ei juuri nyt ole Oulussa kovinkaan suuressa huudossa. Kaikki kunnia liigalle ja sen kehittymispyrkimykselle, mutta tiistai-illasta Raksilassa kehkeytyi katsojan elämässä varsin tyhjänpäiväinen 63-minuuttinen jakso.

Viime kevään finalistin tämän kauden CHL-taival nimittäin päättyi kolmella kolmea vastaan pelatulla jatkojalla, kun Miroslav Forman ohjasi Petr Vranan lähisyötön sisään ja Sparta Prahalle jatkopaikan 16 parhaan joukkoon.

Se oli ottelun ainoa maali.

Takaiskun traagisuutta lisäsi se, että siihen asti nollan pitänyt maalivahti Sami Aittokallio jäi täysosuman jälkeen pitkäksi aikaa makaamaan jään pintaan.

– (Mika) Pyörälä törmäsi päin, kun hän yritti estää maalia. Ei kai siinä ole kysymys muusta kuin tärskystä koipeen, päävalmentaja Kai Suikkanen tiesi.

Jani Hakanpää ja Lasse Kukkonen saattoivat kainaloista pidellen Aittokallion päädystä pukukoppiin ennen kuin joukkueet olivat edes kätelleet toisensa.

Sparta Prahan pukukopista kaikuneet riemunkiljahdukset ja hurmokselliset huudot kertoivat, että tshekkijoukkueelle voitto oli kova juttu. Ottelukaavio tuo sille seuraavaksi vastustajaksi ruotsalaisen HV-71:n.

Kärpät tuskaili ottelussa tutun ongelman kanssa.

– Meillä oli toisessa erässä ainakin kolme selvää avopaikkaa, mutta kun ei mene, ei mene.

Vuorollaan huikeissa tekopaikoissa olivat Mika Pyörälä, Jari Sailio ja Niklas Olausson.

Tomas Pöpperle joutui torjumaan vain 12 kärppälaukausta.

–Se on liian vähän, ja kuti tuntuu jäävän piippuun. Kaiken kaikkiaan vastustajan maalin eteen pitää saada lisää liikennettä. Hetkellisesti kyllä saadaan, mutta ei jatkuvasti, Suikkanen alleviivasi.

Suikkanen kertoi myös jobinpostia.

– John Albertin toipumisessa on tullut takapakkia. Hänen piti alkuperäisen suunnitelman mukaan tulla harjoituksiin mukaan jo maanantaina, mutta kyllä paluu siirtyy tästä vielä kahdella viikolla eteenpäin.

Ottelua seurasi virallisen ilmoituksen mukaan vain 2392 katsojaa. Se on lukemana paljon paljon pienempi kuin mihin Oulun korkeudella on Kärppien kotiotteluissa totuttu.