Vain voitto kelpasi – Leijonavalmennus sai Ruotsi-voitolla työrauhan kevääksi

Lauri Marjamäen aika A-maajoukkueen päävalmentajana on alkanut ankeasti. Sunnuntain Ruotsi-ottelu tuotti vasta ensimmäisen voiton vieraskentällä. Kolme aiempaa olivat peräisin kotiotteluista Suomen kamaralta. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto


Turkkinsa takkuun pelannut Leijonat sai pienen kasvojenpesun peitottuaan Sweden Hockey Gamesin päätösottelussa Ruotsin 3–2.

Suomen sankariksi nousi SM-liigan maalipörssin kärkinimi Veli-Matti Savinainen kahdella maalillaan. Tappara-laiturin lisäki maalinteoissa onnustui uransa ensimmäisellä maajoukkuekomennuksella oleva Jarno Kärki. JYPin Julius Nättinen oli pohjustamassa kahta Leijonien osumaa.

Lähtökohdan Tre Kronorin kohtaamiseen olivat vaikeat – tai "haastavat", niin kuin hokijargonia suoltavilla on tapana sanoa.  Suomi tumpeloi lauantaina historiansa suurinumeroisimman tappion Tshekille, joka nylki leijonaryhmän lukemin 7–1.

Sunnuntaina murskatappio oli nollattu, eikä Ruotsin tekemä 1–0-maalikaan haitannut, kun Suomi nousi komeaan taisteluvoittoon.

Leijonien tasoitusmaali kirjattiin Savinaisen nimiin. Puolustaja Miika Koiviston laukoma kiekko muutti suuntaa Savinaisesta ja upposi verkkoon. Suomen toinen osuma oli komea. Nättisen täsmällisen tarkkka poikittaissyöttö löysi Kärjen, jolla oli helppo työ ohittaa ruotsalaisvahti Viktor Fasth. 

Suomen maalilla Mikko Koskinen torjui peräti 34 kertaa. Se oli tuplamäärä 17 torjuntaan päätyneen Fasthin rinnalla.

Ruotsi–Suomi 2–3 (1–0, 0–2, 1–1)

08.04 1–0 Ryno (Tömmernes, Eriksson) yv 
24.33 1–1 Savinainen (M Koivisto,Nättinen)
33.49 1–2 Kärki (Nättinen)
49.24 1–3 Savinainen (S Manninen) tv
50.53 2–3 Holm (Händemark,Gynge) tv
Jäähyt: Ruotsi 8x2 min, Suomi 9x2 min

Maalivahtien torjunnat:
Fasth 6+ 4+ 7=17
Koskinen 5+13+16=34