Vahalahden syötöt KooKoon turma

Aaron Gagnon ja Ville Vahalahti olivat Lukon tehomiehiä ottelussa Kookoota vastaan. Kuva : Juha Sinisalo.

LUKKO-KOOKOO 5-2

Ville Vahalahti, Aaron Gagnon ja Sami Lähteenmäki olivat Lukon suurimmat sankarit, kun raumalaiset kylvettivät kotijäällään KooKoon maalein 5-2 (2-1, 2-0, 1-1).

Lukko teki pelissä kolme ylivoimamaalia, ja Vahalahti alusti niistä jokaisen. Lisäksi hän sai neljännen syötön Aaron Gagnonin alivoimaosumaan.

Gagnon laittoi kiekon KooKoon maaliin kahdesti ja summasi kauden maalimääränsä jo 18:aan. Samalla hän laittoi uusiksi henkilökohtaisen maaliennätyksensä.

Sami Lähteenmäki tuuletti antaumuksella ensimmäistä maaliaan kotijäillä. Kuva : Juha Sinisalo.

Sami Lähteenmäen saldo oli 1+1. Hän sai nimiinsä pelin voittomaalin, ja osuman jälkeisistä tuuletuksista henki ilo. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Lähteenmäki osui maaliputkien väliin liigapelissä Raumalla.

- Kyllä oltiin kovassa koulussa. Alkuun olimme sitkeitä, siitä tunnustus, mutta jos vain puolustat, harvoin pääset missään vaiheessa niskan päälle, KooKoon peliä johtanut Mikko Haapakoski harmitteli.

KooKoo teki pelissä ensimmäisen osumankin, kun Anrei Hakulinen ohitti Ryan Zapolskin. Iloa ei kuitenkaan kestänyt pitkään, kun Jesse Virtanen pääsi tasoittamaan pelin.

- Ei ole tullut onnistumisia vähään aikaan. Tuo joukkue on henkisesti aika kovilla, Haapakoski sanoi.

Tasoituksesta eteenpäin peli soljui Lukon tahdissa.Gagnon, Lähteenmäki, Teemu Nurmi ja uudelleen Gagnon onnistuivat maalinteossa.

- Lähtökohta tiistain jälkeen oli, että olimme pelanneet ihan hyvän pelin, parempaa mitä on haettu. Tähän lähtiessä haettiin vielä parempaa ja aukottomampaa, Lukon kakkosvalmentaja Juha Vuori totesi.

- Kahden ensimmäisen erän peliin olemme tyytyväisiä. Kolmas erä - siihen me emme ole tyytyväisiä, miten me vedettiin kolmas erä.

Kolmannen erän aluksi Mikko Lehtonen kavensi, ja KooKoo alkoi saada otetta pelistä. Lukko kuitenkin puolusti jatkossa kouvolalaiset pois paikoilta.

- Kolmannessa erässä vastustaja nosti vähän jalkaa kaasulta, mutta se ei poista sitä, että meillä peli parani, Haapakoski näki