Ulkomaan trio ei ainakaan vielä säväyttänyt

 

Kai Suikkanen ja Kärpät elävät juuri nyt raskaita aikoja. Seitsemän voittoa ja 12 tappiota kertovat karua kieltään siitä, missä mennään.

Kun Kärpät voitti viime perjantaina erittäin hyvän esityksen jälkeen Hämeenlinnassa HPK:n 3–1, se enteili syvissä mudissa tarponeelle joukkueelle uutta aikakautta. Takana oli lähes kaksi viikkoa kestänyt maaottelutauko, jonka aikana joukkue oli harjoitellut laadukkaasti ja kaivanut palavereissa esiin pelin syvimmän olemuksen.

Joukkueeseen oli liittynyt kaksi huipputshekkiä, ja Amerikan apu John Albert oli saatu parsittua pelikuntoon.

Mutta yksi nukuttu yö muutti kaiken. Turussa lauantaina Kärpät oli surkea ja ”oltiin hanurista koko tivoli”, kuten päävalmentaja Kai Suikkanen ottelun tiivisti.

Tiistai oli toivoa täynnä. Niin oli, mutta lopputulos oli tuskaa täynnä. Pelicans oli parempi ja ansaitsi voittonsa.

Jan Hrushkasta, Jiri Tlustystä ja John Albertista ei ainakaan heti ole ollut sateentekijöiksi. Vanha sotaratsu Mika Pyörälä on kannatteli jälleen joukkuetta ja vapautti Pelicans-ottelussa Mikko Lehtosen maalintekoon. Maalintekijän prototyypille täysosuma oli vasta toinen 19:ssä ottelussa.

Suikkanen saapui median tenttiin vasta kahden huomautuksen jälkeen, mutta esiintyi hillitysti, vaikka sisällä varmasti kiehui.

– Kyllä tämä vetää sanattomaksi. Meillä heiluu peli, ja heiluu vielä pelin sisälläkin. Kyllä jokaisen jätkän on pystyttävä nostamaan tasoaan, Suikkanen korosti.

Kun Nico Manelius ampui kiekon viivasta ruuhkan takaa 2–1:een ohi Jussi Rynnäksen, Kärpille tarjottiin heti perään tasoitusta kuin hopeatarjottimella. Pasi Puistola ja Ben Blood ottivat 22 sekunnin välein 2-minuuttiset.

Kärpät sai pelata viidellä kolmea vastaan 1.37.

– Yleensä kahden miehen ylivoima on toiminut, mutta nyt se oli munatonta, Suikkanen pyöritteli päätään.

Suurin ja tärkein kysymys on kuitenkin se, miksi Kärpät ei pysty voittamaan pelejä siihen tahtiin kuin sen tällä materiaalilla pitäisi?

– En tiedä syytä. Olimme nytkin alusa hyviä, saimme painetta vastustajan päätyyn, mutta sitä kesti vain 20 minuuttia. Tähän touhuun pitää saada jostakin tehoja, Suikkanen vaati.

Kärpät kohtaa torstaina KalPan Kuopiossa. Tiistaina Jyväskylässä sarjakakkonen pelasi vahvan toisen ja kolmannen erän ja haki JYPin vieraana pisteet maalein 4–2.

Runkosarjaa on pelattu joukkueesta riippuen noin yksikolmasosa. Kärppien murheenkryyni on maalinteko. Se on tehnyt koko liigassa vähiten maaleja ja sarjan ainoa, jonka maalintekokeskiarvo on alle kaksi maalia ottelua kohti.

Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen suitsutti oman joukkueensa taistelua.

– Kestimme Kärppien vahvan alun, ja kolmas erä oli meiltä paras. Iso kiitos joukkueelle, että se kesti kahden miehen alivoiman. Kymmenen miestä on kotona loukkaantuneina, mutta uudet miehet ovat kantaneet vastuuta hienosti.