Ulkojäät – Keränen: Jos olis mennyt rankkareille, olisin tehnyt

Ilveksen Michael Keränen iski kauden ensimmäisen SM-liigamaalinsa tärkeällä hetkellä vajaat kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Kuva: JP Mikola

Ilves–Tappara 1–1 (1–1, 0–1, 2–1, 0–1)

Ilves teki järjestämästään ulkoilmaottelusta myös urheilullisesti uskottavan nousemalla päätöserän viime minuuteilla kahden maalin takaa tasoihin ja jatkoajalle.

Tasoitusmaali 3–3:een näki – vanhaa sanontaa soveltaen – keinovalon ajassa 58.03. Michael Keränen ohitti Tappara-maalilla erinomaisen ottelun pelanneen Teemu Lassilan. Maali ei paljon Kerästä lämmittänyt

– Kyllähän se v-tuttaa. On se aina eri hävitä Tapparalle kuin jollekin muulle. Niitä jätkiä näkee kuitenkin hallilla joka päivä, kun samassa kaukalossa treenataan, suihkusandaaleissa jäälle haastateltavaksi tullut Keränen täräytti.

Itse ottelutapahtumaa Keränen kehui vuolaasti. Sorsapuistoon olisi ollut mahdollista myydä 13000 lippua, mutta lehtereille syntyi ilmoitetulla 11000 katsojan läsnäollessakin kelpo tunnelma. Riehakaaksi tunnelmaa ei voi suitsuttaa, mutta päätöserän viimeinen kymppi antoi suurtapahtumalle arvoisensa lopun.

– Hieno kokemus oli taas kerran. Viimeksi pelattiin Ratinassa, mutta nyt yleisö oli lähempänä ja tunnelma parempi. Tietysti yleisö viihtyy paremmin, kun näkee pelin, paluumuuttaja arveli.

 


Keräselle ottelu oli kauden neljäs Ilveksen peliasussa.

– Viime viikolla tuli kolme peliä neljässä päivässä ja menin siinä vähän tukkoon. Nyt alkaa taas aueta, Keränen pohti.

Keränen hyökkäsi vihreäpaitaisen isäntäjoukkueen ykkösketjussa yhdessä kultakypärä Aleksi Mustosen ja puolentoista kuukauden sairauslomalta palenneen Teemu Rautiaisen kanssa. Vaikka Tapparan Veli-Matti Savinainen nousikin kahdella maalillaan kamppailun ykköshahmoksi, Keräsen ja ketjukaverien trio oli ottelun vaarallisin, kun lasketaan koko 60-minuuttinen.
 

Ilveksen Michael Keränen ja Tapparan Jan-Mikael Järvinen osuivat monen monta kertaa yhtä aikaa vastakkain Sorsapuistossa perjantaina. Tampereen kiekon nykymallin mukaisesti Keränen on Tapparan ja Järvinen Ilveksen kasvatti. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

– Ei voi ainakaan sanoa, että ketjussa olisi liikaa kokoa. Pitää vähän katsoa kavereiden perään, Keränen vitsaili ja 

– Pieniä vikkeliä kavereita on vierellä. Nopeasti ne siinä menevät, pitää vaan pysytellä perässä.

Ilman maalivahtia väkisin värkätty Keräsen osuma sulatti ymmärrettävästi 11 000-päisen kotiyleisön ja antoi pikkupakkasessa värjötelleelle väelle aina niin mielenkiintoisen kolmella kolmea vastaan -jatkoajan.

Katsomossa moni mietti, millaisessa kunnossa jää oli hallioloihin verrattuna. Keräsen mukaan Sorsapuiston pelialusta kestää vertailun ainakin omaan kotihalliin.

– Ei kai se Hakametsän jää ole muutenkaan ihan parhaasta päästä.

Tällä kertaa ei päästy näkemään, millaisia ratkaisuja pelaajat olisivat voittolaukauskisassa viljelleet. Keräsellä ainakin oli tiedossa, mitä hän olisi hakenut, jos ratkaisu olisi venynyt rankkareille. 

– Kyllähän mä olisin tehnyt, jos olisin päässyt vetämään, Keränen murjaisi.