Tyhjennysmyynnissä tilaa saaneet juniorit ryhtyivät puolustamaan

Tapparan Valtteri Kemiläinen on tehnyt tällä kaudella enemmän maaleja voittomaalikisoissa kuin peliajalla. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

Jotain hämmentävää näissä kellarioaston seurojen tyhjennusmyynneissä on. SaiPa haastoi tiistaina Kisapuistossaan kärkijoukkue Tapparan vajaalla kokoonpanolla ja kasvottomilla junioreilla täydennetyllä joukkueellaan ja antautui maalittoman 65-minuuttisen jälkeen vasta voittomaalikisassa 0-1.

"Sain jatkaa laukojana, kun samanlainen laukaus upposi viimeksi Pelicansin Karri Rämöllekin."

- Joukkue puolustaa hyvin, laittaa kroppaa likoon ja Frans pelaa maalilla hyvin, kehui SaiPan valmentaja Ari Santanen vähintään pisteen jo kolmannesta peräkkäispelistä naarannutta joukkuettaan.

Kaiken lisäksi SaiPan nähtiin rikkoneenkin vastustajaa vasta kolmen Tapparan jäähyn jälkeen 58. minuutilla.

Ratkaisun takoivat Tapparan näppäräsormiset puolustaja Valtteri Kemiläinen ja pistepörssin ykkösnimi Henrik Haapala. Kemiläinen laukoi jo kaukaa längistä, Haapala osui harhautuksen jälkeen. Muita yrittäjiä vierailta ei tarvittu, kun SaiPan Tero Koskirannan kuljetuksessa kiekon löi turvaan maalivahti Teemu Lassila ja Ville Kohon yritys kaatui liian vaikeaan harhautukseen.

- Sain jatkaa laukojana, kun samanlainen laukaus upposi viimeksi Pelicansin Karri Rämöllekin. Harjoituksissa on tätä hiottu Dominik Hrachovinan kanssa, myhäili peliajalla tällä kaudella vasta yhden maalin tehnyt Kemiläinen, 25.

JYPin värit Tampereen maisemiin täksi kaudeksi vaihtanut Kemiläinen on Tapparan ykkösylivoiman pakki, mutta kauden tehopisteet ovat syöttövoittoiset 1+14.

- Olen antanut kiekkoa paremmilleni. Voittomaalikisoissa olen päässyt kuitenkin laukomaan jo alkukaudesta. Välillä olin pidempään poissa loukkaantumisen takia, kommentoi 27. ottelunsa pelannut Kemiläinen.

Tapparalle ei ole enää kovin suurta merkitystä, vaikka voiton tulisivatkin vasta ylitöiden jälkeen. Runkosarjan voitto on enää muodollisuutta vaille valmis.

- Puolustajanahan on oltava aina tyytyväinen, jos omiin ei mene yhtään kiekkoa, muistutti viime kaudella JYPissä runkosarjatehot 8+17 nakuttanut Kemiläinen.