Tutut saranamiehet Kärppien voiton taustalla

Kai Suikkanen kertoi, että voittaminen on keskimäärin mukavampaa kuin häviäminen.

Tutut saranamiehet nousivat taas pääosaan, kun Kärpät nousi varjojen mailta Ilveksen rinnalle ja ohi. Mika Pyörälä parkkeerasi malin eteen ja teki 2–2-tasoituksen ajassa 58.50, ja kuinka ollakaan, sama mies pohjusti John Albertin ampuman jatkoaikamaalin.

Toisessa päässä maalivahti Jussi Rynnäs antoi mahdollisuuden voittaa ja torjui 37 (9 – 16 – 12) tamperelaislaukausta.

– Ei ollut edes tämän kauden ennätys. Turussa niitä taisi tulla kymmenen enemmän eli 47, Rynnäs muisteli.

Viime perjantaina Jukureita vastaan Kärpät otti kotonaan kolmen pisteen voiton, mutta päävalmentaja Kai Suikkanen ei ollut täysin tyytyväinen joukkueen pelitempoon.

– Nyt jalka kulki loistavasti, ja tämä ottelu oli hyvin hanskassa niitä mustaa kahta minuuttia lukuunottamatta. Ne takaiskut olivat meiltä kauheita virheitä, Suikkanen kertasi.

Päävalmentajan elekielestä huokui hyvää mieltä.

– Kerrassaan makea voitto, mutta oli meillä mahdollisuus myös kolmeen pisteeseen. Voittaminen on aina keskimäärin mukavampaa kuin häviäminen, oli kysymys sitten vaikka pubitikasta, Suikkanen heitti.

Kakkosketju Saku Mäenalainen – Antti Kalapudas – Ville Leskinen pelasi ehkä kauden parhaan ottelunsa. Leskinen teki vastahyökkäyksestä 1–0:aan ja rakensi toisessa erässä Kalaputaalle täysin avoimen tekopaikan. Kaikkien yllätykseksi Kalapudas sai ammuttua viidestä metristä kiekon tyhjyyttään ammottavan tamperelaismaalin ohi.

Toisessa erässä Kärppien puolustaja Jani Hakanpää murjoi polvellaan Ilveksen kultakypärän Ville Meskasen pelikyvyttömäksi.

– En nähnyt tilannetta, mutta luulin, että siitä tulisi kakkonen, mutta tulikin viitonen. Saimme jäähyjä 31 minuuttia Ilveksen kahta vastaan. Kai me sitten tuollaisia sikoja ollaan, Suikkanen kommentoi.

Liigan virallinen otteluvalvoja Vesa Karjalainen vahvisti Kiekkoareenalle, että tilanne ei jättänyt mitään epäselvää tai tulkinnan varaa. Hakanpää sai pelirangaistuksen aiheesta, ja Liigan sääntöjen mukaan jokainen iso rangaistus menee vielä jatkokäsittelyyn.

Kärpille voitto oli neljäs viidessä edellisessä pelissä, ja pisteitä se keräsi 11/15, jolla irtoaa kuntopuntarissa peräti kolmas sija ottelukohtaisella pistekeskiarvolla 2,20.