Tuplaottelut ja pieni paine sopivat Ässien kultakypärälle

Simon Suoranta antoi lauantaina Raksilassa haastatteluja ensimmäistä kertaa Ässien patapaidassa.

Kärpissä vuosina 2011–2016 kiekkoillut Simon Suoranta elää urallaan uusien haasteiden aikaa. Nelosketjun työmyyrästä on kasvamassa Ässissä tuloksen tekijä, mistä näkyvin merkki on kultainen kypärä päässä.

Vastustajan verkko on heilunut tällä kaudella jo kolme kertaa.

– Rooli on kieltämättä kasvanut, ja otan kaiken vastaan, mitä tulee, mutta en minä pelaajana aio muuttua vaan pelaan omilla vahvuuksillani. Olen nyt ja aina se kova luistelija ja periksiantamaton joukkuepelaaja, Suoranta korosti lauantain taistelun jälkeen.

Suoranta, 24, pelasi ensimmäistä kerta yli viiteen vuoteen Raksilassa vieraspelaajana. Patapaita myönsi, että ilmassa leijui ylimääräisiä jännitteitä.

– Kyllä tämä ottelu oli ollut mielessä pitkään. Olihan vastassa niin paljon tuttuja pelaajia, Suoranta tunnusti.

"Ehei. Kesän olen treenannut hyvin, ja itse asiassa pidän näistä tuplaotteluista, koska uusi mahdollisuus koittaa niin pian."

Ässien kolmen pisteen voittosarakkeessa seisoo edelleen pyöreä nolla, ja sijoitus viiden pelatun ottelun jälkeen on toiseksi viimeinen. 4–0-tappio ei jätä selittelyille sijaa.

– Tänään jäimme kiinni tehottomuudesta, joten olisimme kaivanneet ratkaisuvoimaa.

Stressiä Suoranta ei suostu ottamaan.

– Olen aina tykännyt pelata pienessä paineessa.

Hän kiisti, että perjantain ottelu Kuopiossa olisi painanut jaloissa.

– Ehei. Kesän olen treenannut hyvin, ja itse asiassa pidän näistä tuplaotteluista, koska uusi mahdollisuus koittaa niin pian.

"Sääntö on sääntö, mutta toteutuiko oikeus?"

Ässät putosi Kärppien kyydistä lopullisesti siinä vaiheessa, kun kotijoukkuee ruotsalaissentteri Niklas Olausson ampui Mika Pyörälän namupassin 3–0:aan ohi Andreas Bernardin. Ottelukello näytti aikaa 49.49.

– Täytyy tunnustaa, että siinä vaiheessa usko loppui. Meidän täytyy vain yrittää jaksaa takoa, niin kuin Kärpätkin on jaksanut. Kärpät oli nyt tehokas maalipaikoissaan”, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho kertasi.

Tappio toki tuntui raskaalta, mutta erityisen paljon Ahoa kismitti kolmannen erän alussa syntynyt maali, joka kuitenkin hylättiin, koska Kärppien maali oli sekuntia aikaisemmin siirtynyt pois paikoiltaan.

– Sääntö on sääntö, mutta toteutuiko oikeus? Aho kysyi aiheellisesti.

Maalin nimittäin siirsi paikoiltaan kärppäpakki Shaun Heska, joka sai tilanteesta kahden minuutin jäähyn pelin viivyttämisestä. Jos puolustava joukkue siirtää maalin tahallisesti pois paikoiltaan alle kaksi minuuttia ennen loppua – ennen kuin kiekko menee maaliin – siitä tuomitaan sääntöjen mukaan maali.

– Olisi nimittäin ollut ihan eri tilanne jatkaa takaa-ajoa 2–1-tilanteesta, Aho muistutti.

Ässien seuraava ottelu on tiistaina kotona sarjanousija Mikkelin Jukureita vastaan.