Tuokkola tuuletteli Lukon nurin - katso video

Yksi mies oli Lukolle torstaina liian paha ohitettavaksi. JYPin maalivahti Pekka Tuokkola torjui Lukon 26 kertaa, eikä käytännössä päästänyt yhtään raumalaiskutia sisään. Lukon ainokaisen nimittäin sohi omiin JYPin laituri Michel Miklik.

- Hän oli tänään hyvä ja venyi aina huipputorjuntoihin, kun meillä oli hyviä paikkoja, Lukko-sentteri Aaron Gagnon harmitteli.

Ottelun avauserässä molemmat onnistuivat kertaalleen. JYPin avausosuman iski rannelaukauksella Niklas Friman ohi Jakub Stepanekin, Lukon avausosuma merkittiin lopulta Steven Seigon nimiin.

Vähämaalisessa ottelussa ei huippupaikoilla mässäilty. Siitä piti huolen tiukka keskialueen ja oman pään puolustuspeli.

Sen vuoksi Lukon päävalmentaja Kari Heikkilä oli erittäin harmissaan, että JYP pääsi punnertamaan kamppailussa vielä yhden, lopulta ratkaisuksi jääneen, osuman.

- Toinen maali oli erittäin ikävä meidän kannalta, se oltaisiin ehkä voitu välttää.

- Tämä oli pettymys, sillä pelasimme aika tasaväkistä jääkiekkoa. Aika tasan laukaukset ja maalipaikat olivat, Heikkilä kommentoi.

Lukko on nyt pelannut 15 kamppailua valmentajavaihdoksen jälkeen. Kari Heikkilän jaksolla raumalaisten pistetahti on selvästi kiihtynyt, mutta ei riittävästi. Joukkue on edelleen sarjajumbona ja kymmenenteen sijaan ero on venähtänyt yhdeksään pisteeseen.

Heikkilä oli tyytyväinen siitä, että Lukko palasi heikon Kärpät-ottelun jälkeen takaiseen yksinkertaiseen peliin.

- Edellisessä pelissä teimme kaikkea vähäsen. Nyt saimme selkeyttä ratkaisuihin, eikä niitä alettu perua kesken kaiken. Pitää uskaltaa pelata ja uskaltaa tehdä virheitäkin.

Selkeyttä vaaditaan silti rutkasti lisää, että Lukko pystyy tunkeutumaan häntäpäästä jatkopelitaistoon.