Trotter loisti kirkkaana uudella kotiareenallaan

Brock Trotterilla on ollut Kärpissä häikäisevän hyvä startti.

Kaksi peliä Kärpissä ja kolme maalia. On Brock Trotter Kärpille juuri siitä, mitä joukkue on kaivannut koko kauden? Luisteluvoimainen hyökkääjä, joka osaa pistää kiekon pussiin tekopaikoista.

Siirtorajan kalkkiviivoilla Kärppiin siirtynyt Trotter huudatti uutta kotiyleisöään heti alussa ampumalla John Albertin huikea poikittaissyötön sisään.

Toisen maalinsa (3–1:een) Trotter teki rankkarista toisessa erässä.

– Sain onneksi tasattua hengisystä pienen tauon aikana, kun maalia porattiin omalle paikalleen. Itse kuljetuksessa ajattelin, miten maalivahti reagoi minuun, tuleeko paljon vastaan vai ei. Lopulta päätin ampua, Trotter kelasi.

Trotter jakoi vuolaat kehut 5–1-voiton ottaneelle Kärpille, jonka riveissä hän on nyt ollut torstaista alkaen.

– Olin pelannut Kärppiä vastaan pari kertaa aiemmin ja heitä vastaan oli kiva pelata. Hyvä, tasapainoinen, nopea ja ennen kaikkea voittava joukkue, jossa on etuoikeus olla nyt mukana.

"30-vuotias Trotter on sikäli harvinaislaatuinen huippukiekkoilija, että hänellä jäi kaksi kautta vuosina 2012–2014 kokonaan pelaamatta ja silti palannut takaisin huipulle."

Trotter hyökkäsi Kärppien ykkösetjussa toisessa laidassa, kun vakiosentteri Niklas Olausson oli taas loukkaantuneena sivussa. Yhteistyö John Albertin ja keskusmies Mika Pyörälän kanssa toimi jouhevasti.

– Meillä kemiat kyllä toimivat. Johnin tunsin jo St. Johnin (AHL) ajoilta kun pelasin siellä pari ottelua.

Trotter ei pannut pahakseen, kun hän kuuli illallisen jälkeen keskiviikkona, että hänet oli kaupattu SaiPasta Kärppiin.

– Tämä on ammattilaisurheilua. Olen iloinen siitä, että pääsen pelaamaan pudotuspelejä, ja minulla on ollut hyvä startti Kärpissä.

30-vuotias Trotter on sikäli harvinaislaatuinen huippukiekkoilija, että hänellä jäi kaksi kautta vuosina 2012–2014 kokonaan pelaamatta ja silti palannut takaisin huipulle. KHL:ssä koettujen alkuvaikeuksien jälkeen huippurytmi on löytynyt uudestaan, ensin Ruotsin Björklövenissä ja nyt Liigassa.

– Minulla oli pahoja ongelmia yläselän kanssa. Pelaamattomuus oli rankkaa, mutta onneksi perheeni ja ystävät auttoivat pitämään minua positiivisena. Nyt kun olen kunnossa ja pääsen jäälle, haluan vain nauttia pelaamisesta, Trotter säteili.

Nyt Trotter on pelannut tällä kaudella 35 ottelua tehoin 11+11=22.