TPS:lle selkeä voitto, HIFK menetti Roope Hintzin

HIFK:n kotikurjuus jatkui todella pahasti, kun TPS voitti Helsingissä tasaisen ottelun lopulta selvästi 4–1 (0–1, 1–0, 3–0). Tärkeässä ottelussa HIFK menetti niin pisteet kuin ykkössentterinsä Roope Hintzin, joka joutui jättämään pelin kesken.

Vaikka kautta on paljon jäljellä, niin kyse oli kuuden pisteen ottelusta. TPS on taulukossa juuri se joukkue, jonka HIFK pyrkii ohittamaan. Ennen ottelua ero oli yhdeksän pistettä turkulaisten hyväksi, HIFK:n tappionjälkeen se on jo 12 pistettä. Se on paljon, vaikka myös kautta on jäljellä vielä paljon. Tuo ero merkitsee neljää kolmen pisteen voittoa. TPS pelaa niin hyvin, että on kovin helpolla HIFK ei sen ohi pääse.

Ratkaisumaalin teki Dave Spina HIFK:n Miro Saarelaisen pahan erehdyksen jälkeen. Saarelainen syötti kiekon oman maalin takaa suoraan Jonne Virtaselle, joka jatkoi Spinalle.

– Jonne teki siinä ison työn, minä vain olin maalintekopaikalla, Spina sanoi vaatimattomasti komeasta maalistaan.

– Joukkueemme on pelannut hyvin. Etenkin kolmannessa erässä olimme parempia hiukan hitaan alun jälkeen. Ketjumme olisi voinut tehdä enemmänkin maaleja. Olimme mielestäni selvästi kentän paras ketju, Spina arvioi kolmikkoa, jossa pelasivat Jerry Ahtola sekä viimeisen maalin tyhjiin tehnyt Erik Thorell.

– Olemme onnellisia voitosta, mutta yritämme myös olla tyytymättömiä. Jokaisen on pystyttävä parantamaan. Itse haluan nousta niin seuramme maali- kuin pistepörssissä, hän jatkoi.

Spina sanoi hyvin viihtyneensä hyvin Turussa. Joulu perheeltä kului Rovaniemellä. Perheessä on kaksi pientä lasta.

TPS on tukevasti sarjan kolmen parhaan joukossa ja se on päästänyt vähinten maaleja koko sarjassa. Nytkin puolustus toimi, vaikka ajoittain etenkin toisessa erässä joukkue oli pahasti puristuksissa. Maalivahti Oskari Setänen näytti epävarmalta, mutta torjui hyvin HIFK:n vaarallisetkin paikat.

HIFK:n kotikammo on paha. Nytkin sillä oli hyvät paikat mennä parinkin maalin johtoon, mutta kotona maalinteko ei toimi. Vieraissa joukkue on pelannut hyvin, mutta kotona tilanne on huono.

Pelistä olivat poissa mm. Robert Leino, Mika Partanen, Joonas Rask ja Joe Finley. Nyt HIntz pelasi vain ensimmäisen erän.

Syitä ei nykyään enää sanota, mutta päävalmentaja Antti Törmänen valotti kuitenkin hiukan tilannetta.

– Huilia tulee, mutta tuskin kovin pitkää, hän sanoi.

Hintz nousi juuri maajoukkueeseen, joten hänen menetyksensä on paha joukkueelle.

– Paikkoja oli varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Pahan meidän virheemme toi heille maalin ja siitä ei toivuttu, vaan anoimme lisää lahjoja. Tämä oli aika epätavallinen ottelu, hän jatkoi.

– Lähelle pääsimme, mutta se ei lämmitä ainakaan minua, hän jatkoi.

Törmänen oli ainoa lausuntoja pelin jälkeen antanut hifklainen, sillä pelaajat pitivät palaveria ottelun jälkeen. Kopin ovi pysyi kiinni.