TPS jatkoi piikkinä Ässien lihassa - katso video

Ässien ja TPS:n välisissä otteluissa tahtipuikkoa on tällä kaudella heilutellut vahvasti TPS. Neljän pelin pisteet ovat nyt jakautuneet turkulaisten eduksi peräti 11-1. Keskiviikkona patapaidat taipuivat kotiluolassaan niukasti lukemin 0-1 (0-0, 0-1, 0-0). Ainoan osuman kiskaisi toisessa erässä Henrik Tallinder.

- Alku ei ollut ihan niin intensiivinen kuin olisimme odottaneet. Toisessa erässä saimme neljän minuutin ylivoimallamme iskettyä tarvittavan maalin. Kolmannessa erässä maalivahtimme Aleksandar Georgijev ja pompputuuri olivat puolellamme, TPS:n käskijä Ari-Pekka Selin pohti.

Ässien valmentaja Jyrki Aho ei ollut tappion jälkeen erityisen pettynyt, vaan hän piti omiensa suoritusta ihan hyvänä. Varsinkin kolmannessa erässä Ässillä olikin iso kasa paikkoja tasoitukseen. Georgijev sai nollapelinsä 24 torjunnan voimin, joista peräti 14 tuli päätöserässä.

- Ei minulla ole muuta valittamista kuin lopputulos. Luotiin tarvittava määrä paikkoja, mutta ei saatu kiekko kuin kerran maaliin, ja sekin tehtiin potkaisemalla, Aho hymähti.

Kolmannessa erässä Ässien puolustaja Juho Tommila tosiaan onnistui ohittamaan Georgijevin, mutta sallitulla tavalla siinä ei kukaan kotijoukkueesta onnistunut. Tilannetta tarkasteltiin pitkään videolta, mutta lopulta hylkäys oli ainoa oikea tuomio. Tämän myönsi rehdisti myös Aho.

- Siltä se näytti vaihtoaitioon, että tuomio meni ihan oikein, vaikka mediakuution videokuvasta tilannetta oli vähän hankalampi tulkita. Tällä kaudella erot ovat liigassa todella pieniä. TPS oli tosi kova niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin, ja siksi vaatimustaso oli meillekin erityisen korkealla. Ihan ei pisteisiin asti riittänyt tällä kertaa, Aho pohti.